Prietenul meu este casatorit legitim cu sotia si i a vandut acesteia casa .
Buna seara ,
Prietenul meu fiind casatorit legitim cu sotia lui , de comun acord au hotarat ca sotul sa ii vanda casa actualei sotii cu o anumita suma . In actul care sa incheiat sotii au pus o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de intretinere . In acest act nu exista vreo alta clauza , numai ca sotul dupa decesul sotiei trebuie sa achite darile casei ,in rest nimic.
Intrebarile mele ar fii urmatoarele :
1. Daca exista aceasta clauza de abitatie viagera daca sotia si copiii se hotarasc sa il dea afara pe sot din casa , acestia o pot face , daca sotul detine aceasta clauza in contractul de vanzare cumparare ?
2. Daca cumva sotia si copiii ar vrea sa vanda casa pot sa o faca , fara ca sotului sa nu ii cumpere o alta locuinta ( ma refer la o garsoniera confort 1 sau apartament confort 1 , sau poate sa ii cumpere o camera mica doar ca sa scape de el ) ?
3. Si daca sotul nu doreste sa plece din casa avand abitatie viagera asupra intregului imobil ,cei ce vor sa cumpere casa sunt obligati sa o cumpere cu sotul in intreg imobil sau pot sa il dea afara ?
4. Daca cumva intre timp sotia decedeaza si copiii ar dori sa o vanda casa , ei pot sa o faca si trebuie sa respecte clauza de habitatie viagera a tatalui ? sau pot sa o vanda si sa nu respecte clauza daca tatal nu doreste sa renunte la clauza ?
5. Daca cumva decedeaza sotia , sotul supravietuitor , poate aduce in casa o alta femeie cu care sa traiasca pana la finalul vietii ? Daca da , are dreptul sa se casatoreasca legitim cu acea doamna sau nu are dreptul sa se casatoreasca legitim .
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In actul care sa incheiat
Eu cred ca " prietenul" v-a mintit si nu au incheiat acest act.
In rest, intrebati acelasi lucru, dar de 5 ori.
Daca aveti drept de abitatie viager puteti sta acolo in casa cu cine vreti, pana la moarte.
oricine ar cumpara casa, va trebui sa respecte acest drept.