In UE se aplica principiul cetateniei active, dar si al domiciliului persoanei condamnate. Daca aveti domiciliu in alta tara, inseamna ca nu il mai aveti in Romania si ati predat buletinul de Romania. Insa, legea respectiva are corespondent in toata UE, deci veti fi inscris acolo unde aveti domiciliul. Vorbesc de Europa, nu de Polinezia. Stiu, legea este un pic cam dura, si eu sunt de acord. Poate ca va fi sesizata Curtea constitutionala. Sa vedem.
daca stau cu chirie legala in alta tara europeana, mai trebuie sa revin in Romania pentru diversele declaratii periodice care sunt precizate in legea agresorilor sexuali? acestea sunt de tipul: unde muncesti, unde lucrezi, pe unde ai umblat etc. asta ar insemna ca trebuie sa raman ptr. totdeauna in Romania ptr. ca aceste verificari facute de politia romana sunt foarte frecvente, parca 1 data la 3 luni.
Am o intrebare ..!
Ce pot sa fac sa nu mai vin in tara sa semnez in fiecare 3 luni abandoned domiciliu în străinătate și fapta a fost acum 20 de ani tot în străinătate în alta tara ..
Fapta este ca am folosit toaleta pe strada în timp ce trecea o mama cu un minor de 12 -13 ani dimineața la ora 6.30 am fost doar amendat și sactionat 3 luni suspendare anul trecut ma-sm trezit ca don't băgat în acest Regisyru Evidenta Nationala
Card identitate
rolandkent
Pentru un cetatean roman, care are permis de sedere permanent intr-o tara UE si un domiciliu(chirie) acolo, ii se poate trece in Cardul de Identitate romanesc ... (vezi toată discuția)