avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Au trecut 3 ani de la pedeapsa: amenda ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Au trecut 3 ani de la pedeapsa: amenda penala art193 ...

Buna ziua,

Au trecut 3 ani de la pedeapsa: amenda penala art193 alin1 NCP 100 zile amenda ori 50 lei.

As vrea sa stiu care e calea de a ajunge la instanta pentru a sterge cazierul? trebuie sa merg la instanta care m -a judecat, sa ma duc la tribunal? Nu stiu exact procedura
Cel mai recent răspuns: cristicris , utilizator 09:12, 15 Ianuarie 2025
Nu trebuie sa faceti nimic, la împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă nu ati mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată. Termenul de 3 ani curge din momentul în care amenda a fost achitată integral.
Multumesc, domnul avocat Patrascu RAzvan.
Buna ziua,

Nici acum nu a disparut amenda penala de pe cazier, si o am din 2019 ianuarie.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
cristicris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala perioada de expirare Radu1999 Radu1999 Buna ziua, am o intrebare si as aprecia daca m ati putea ajuta cu un raspuns. In anul 2019 am facut o fapta penala, , motiv pentru care am fost condamnat la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Dacă am primit condamnare de 6 luni cu amânarea executării ... alexa73 alexa73 Dacă am primit condamnare de 6 luni cu amânarea executării și supraveghere 2 ani în cât timp se sterge din cazier? Data începerii supravegherii este ... (vezi toată discuția)