avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă am primit condamnare de 6 luni cu amânarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă am primit condamnare de 6 luni cu amânarea executării ...

Dacă am primit condamnare de 6 luni cu amânarea executării și supraveghere 2 ani în cât timp se sterge din cazier? Data începerii supravegherii este 9.05.2023
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
alexa73, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 12 Mai 2025
La împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.

În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.

Termenul de supraveghere de 2 ani se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicari pedepsei zaicaioan zaicaioan Buna ziua . A trecut 2 ani de cand am fost condamnat cu amanarea aplicari pedepsei pentru conducere fara permis sub inf alc. si tot 2 ani am primit la ... (vezi toată discuția)
Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere- reabilitare, calcul termen Ginelinho Ginelinho Buna ziua, In 2015 am fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare si mi s-au dat 2 ani de supraveghere. Intrebare : \"Cand pot avea cazierul ... (vezi toată discuția)