avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare raport de serviciu!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare raport de serviciu!

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sotul meu este angajat in cadrul unui SRL ca servant pompier, de aproximativ 5 ani. Din februarie a.c. a obtinut un certificat de handicap accentuat pe care l-a dus la firma in vederea obtinerii scutirii de la impozitul pe salariu de care beneficiaza persoanele cu handicap conf Legii nr. 448/2006. Din acel moment a fost sunat de catre sef ca trebuie sa vorbeasca cu un avocat, ca nu mai e apt si mai mult decat atat vor sa-i inceteze raportul de serviciu. Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta concediere pt acest motiv cu atat mai mult cu cat, in momentul angajarii, a prezentat adeverinta de la medicul de familie in care era prevazut ca sufera de psoriazis cronic dar ca este apt de a fi angajat in functia repectiva. Avand in vedere cele relatate, cum poate schimba datele problemei, un certificat de handicap in detrimentul persoanei cu handicap si chiar al firmei angajatoare, cand cu totii stim ca atat persoanele cu handicap au dreptul la niste beneficii si firma angajatoare la fel! Ba chiar sunt obligate prin lege, sa aibe si persoane cu handicap angajate! M-ar ajuta un cadru legal daca se poate, pentru a combate opinia angajatorului. Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra, multumindu-va anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
valerica123, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:28, 16 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza certificatul de handicap accentuat prezentat, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale emite fisa de aptitudine a lucratorului pentru postul de lucru ocupat.
Daca va fi declarat "inapt" sau "apt conditionat", in conditiile in care angajatorul nu ii poate oferi un alt loc de munca pentru care sa fie declarat "apt" sau in care sa poata fi respectate conditionarile nominalizate de medic, lucratorul poate fi pus la dispozitia fortelor de munca din judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persona cu handicap alexvlad2 alexvlad2 Sant angajat ca lucrator gestionar cod COR432111 si de curand am obtinut un certificat de persoana cu handicap firma la care lucrez ma poate concedia ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap accentuat ca agent de paza Iosif4 Iosif4 Buna seara am handicap accentuat de gradul accentuat pot lucra ca pază? Grad2 de handicap accentuat (vezi toată discuția)