Buna dimineața
In 2006 am cumpărat un teren pe care am construit o casă. Cu cadastru, autorizație construcție adică toate actele necesare și totul în regulă.
In 21.03.2022, mi s-a spus de la primărie că în 2010 s-a schimbat PUG iar ei vor primi fonduri pentru a asfalta drumul la care eu am o latura a gardului inclusiv porțile de acces, contoarele de gaz și curent.
Ca atare eu trebuie să îmi demolez și retrag acea latură a gardului cu 1 metru pentru a fi în linie cu cea a vecinului care se afla după mine. Specific că am făcut împrejmuirea conform cadastrului din 2006 si pe amplasamentul celui de la care am cumpărat.
Le-am menționat că am toate actele in regula, inclusiv autorizația de construire din 2006 și pv de recepție al construcției dar cel de la primărie mi-a spus că nu contează, deoarece PUG s-a modificat în 2010 și ei au dreptul să îmi ceara retragerea limitei proprietății cu până la 2 metri.
Nu am găsit PUG-ul localității pentru documentare pe internet (deși la alte localități acesta există) iar când l-am cerut de la Primărie aceștia mi-au dat doar o pagină unde este trecută specificarea cu cei 2 m.
Mi-au pus în vedere să îmi mut cat mai repede gardul dar fara să îmi de-a vreo înștiințare oficială.
Ce pot face in această situație, mai ales daca îmi trimit vreo scrisoare ca în termen de ...n zile sa retrag gardul? Plângere în contencios?
Cum e posibil sa se atingă dreptul de proprietate după 16ani de posesie netulburată? Este posibil că PUG sa se aplice retroactiv?
Mulțumesc anticipat pentru sfaturile ce le voi primi.