avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie gard vecin pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie gard vecin pe terenul meu

Buna ziua,

Am incercat sa gasesc pe discutiile existente un raspuns la dilema cu care ma confrunt dar nu am reusit sa identific. Pe scurt situatia este urmatoarea:
Am achizitionat un teren cu toate actele in regula (cadastru si intabulare) cu constructie si garduri de imprejmuire. Dupa ce am demolat casa si am chemat topometristul pentru a da puncte constructorilor m-am hotarat sa verific si terenul. Am descoperit ca unul din vecini este intrat cu gardul pe terenul meu 1.5m. Stiu ca trebuia sa verific inainte de achizitie dar nu mai am ce face.

Am verificat si cadastrul vecinului si suprapunerea intre terenurile noastre este de 20cm, deci constructia gardului a fost facuta la mine pe teren. Acum as dori sa demolez o parte a gardului in drept cu casa si sa il mut macar 1m.

As dori sa stiu urmatoarele:
- pot obtine de undeva detalii in legatura cu autorizatia de constructie a vecinului sa vad daca exista autorizatie pentru constructie gard
- daca gardul are baza din beton dar este la fata pamantului inseamna ca nu trebuie autorizatie?
- ce demersuri trebuie sa fac pentru a putea incepe demolarea si ce institutii trebuiesc avizate.
- exista temei legal prin care sa oblig vecinul sa isi refaca actele (cadastrul si intabularea) pentru a reflecta exact situatie deoarece eu platesc acum impozit pe tot terenul

Mentionez ca am intentia sa obtin autorizatie de constructie pentru noul gard cu retragere, pentru a nu avea nevoie de acordul vecinului. Oricum nu vreau sa ma duc la limita terenului.

Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:40, 8 Octombrie 2022
Trebuie luată în discuție și o acțiune în grănițuire, având în cedere că vecinul a ocupat o parte din terenul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare casa demolabila si teren mmus mmus Buna ziua, Daca vreau sa vand o casa demolabila si terenul aferent, sunt obligata sa fac cadastru si intabulare? In cazul in care casa este demolabila, mai ... (vezi toată discuția)
Vecinul demoleaza gardul.va rog sa ma ajutati. Maria161 Maria161 Buna ziua.Am o problema mai dificila.Acum doi ani am primit de la parinti un teren pe care am inceput sa construim.In vecinatatea noastra din stanga uitandu-ne ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)