avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriere cont in mod gresit
Discuție deschisă în Executare silită

Popriere cont in mod gresit

In anul 2011 sotul meu a primit o amenda penala, de 3000 de lei. Dupa contestatii , a achitat-o la ANAF, in 2013. Azi a fost sunat de la banca ca i-a fost pusa poprire pe cont si i-au fost retrasi toti banii cont (cam 2000 de lei).
De la ANAF i s-a spus ca amenda aceea nu a fost platita, si cu penalizari si dobanzi s-a ajuns la 8.900 lei.
Avem chitanta de plata, dar ne-am mutat si o sa putem merge sa o cautam maine.

Cum ne putem recupera banii luati din cont ? Nu era normal sa fim instiintati ? Nu s-a prescris datoria ? In tot acest timp nu am primit nimic de la ANAF .
S-a mai intalnit cineva cu situatia aceasta ?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 15:07, 22 Martie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie sa formulati contestatie la executare in care sa aratati ca datoria afost stinsa prin plata conform chitantei pe care o detineti. Aveti termen de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de popriere pentru aceasta contestatie. Puteti sa mergeti si la ANAF cu chitanta si sa faceti o cerere de incetare a executarii silite pentru acest motiv insa fara o hotarare judecatoreasca de regula ANAF nu revine asupra deciziilor sale, asadar mare grija sa nu pierdeti termenul de contestatie in instanta.
Buna ziua!
Trebuie sa formulați contestație la executare, in termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe bursa sociala de la facultate ContSters321123 ContSters321123 Buna seara . Am o amenda penala de prin 2008 de 900 de lei + cheltuieli de judecata 350 de lei . Si acum mi s-a facut poprire pe cardul pe care imi intra ... (vezi toată discuția)
Anulare infiintare poprire toni_tm toni_tm in anul 2011 am luat un imprumut,(in valoare de 2500 lei)de la o societate nebancara,iar anul acesta,mai exact pe 06.02 s-a infiintat o popriere pe contul ... (vezi toată discuția)
Executare anaf GABRIELW GABRIELW Am primit în data de 8 noiembrie 2016 o înstiințare de la bancă cum că mi s-a pus poprire pe conturi de către ANAF , în baza unui titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)