avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Strada necedata, imposibilitate racordare utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Strada necedata, imposibilitate racordare utilitati

Buna ziua,

Locuiesc in Orasul Pantelimon pe o strada neracordata la apa si canal, de asemenea neasfaltata.

Strada este intre doua strazi principale care au aceste utilitati, mai mult, in capetele strazilor exista lasat punct de racordare.

Acum, strada este construita pe aproximativ 60%, restul este un teren care urmeaza sa fie curatat/ vandut, la un moment dat, cand va creste pretul. Dintre proprietarii de case, sunt cativa, eu estimez aproximativ 10 din 40, care nu au cedat "cota de drum*. Din acest motiv Primaria spune ca nu are cum sa aduca utilitatile la limita de proprietate, nu mai spun de asfalt.

Daca exista o legislatie care sa oblige proprietarii sau autoritatile sa faca ceva in sensul acesta, va rog sa imi spuneti, poate reusim sa miscam cumva lucrurile.

Inteleg ca exista, mai nou, o obligatie sau o propunere legislativa de la ministerul mediului prin care se suporta de catre stat, in cuantum de pana la 2000 euro, cheltuielile de bransare.

Totodata, citisem ca era obligatoriu ca racordarea la apa si canal sa fie facuta, mai ales ca e vorba de un oras.

Orice sugestie este binevenita.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:01, 4 Aprilie 2022
Buna ziua,
Daca exista o legislatie care sa oblige proprietarii sau autoritatile sa faca ceva in sensul acesta, va rog sa imi spuneti, poate reusim sa miscam cumva lucrurile.

NU exista o legislatie in sensul asta. Daca e drumul lor, e drumul lor. Singura varianta ar fi o expropriere pentru cauza de utilitate publica, dar primaria nu se misca la asa ceva, mai ales ca ...e drumul lor (la propriu si la figurat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donare drum primarie luc1kws luc1kws Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 ... (vezi toată discuția)
Donatie drum de servitute catre primarie costi90 costi90 Buna ziua , am cumparat prin programul \\"Prima casa\\" in anul 2013 un teren + casa , intrucat este o strada noua nu are asfalt si nici nu sunt trase ... (vezi toată discuția)
Canalizare, iluminat si asfaltare buna ziua! am construit o casa ... googoosha googoosha Canalizare ,iluminat si asfaltare Buna ziua! Am construit o casa de curind si problema cea mai mare e ca nu avem canalizare pe Alee,nemaivorbind de iluminat ... (vezi toată discuția)