avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Canalizare, iluminat si asfaltare Buna ziua! Am ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Canalizare, iluminat si asfaltare Buna ziua! Am construit o casa ...

Canalizare ,iluminat si asfaltare
Buna ziua!
Am construit o casa de curind si problema cea mai mare e ca nu avem canalizare pe Alee,nemaivorbind de iluminat si asfaltare .Am adus piatra din buzunarul propriu pentru a nu innota prin noroi .Iluminat stradal la fel .
Vecinii ,suntem 10 la numar pe Alee nu-i intereseaza se pare nimic ,s-au obisnuit cu ideea ca primaria nu face nimic .
Canalizare exista pe strada principala ,ar fi vreo 100 m de canalizare nevoie pe alee.Am contactat firme private si costa cam 150euro pe metru ,bani de care noi nu dispunem .
Care ar fi procedura ca sa fortam cumva primaria ,ce cereri ,pasi trebuie urmati ca sa putem beneficia si noi de canalizare ,iluminat si asfaltare pe aleea ,sa traim si noi mai civilizat.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns !

Cel mai recent răspuns: googoosha , utilizator 11:14, 30 Noiembrie 2022
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial contactati serviciul de urbanism din primarie pentru a verifica PUZ,conditionat d ecare veti hotari eventualele demersuri
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice:
Art. 36. -
(2) Operatorii serviciilor de utilităţi publice au faţă de utilizatori următoarele obligaţii principale:
a) să asigure furnizarea/prestarea serviciilor de utilităţi publice la limita de proprietate, conform prevederilor contractuale şi cu respectarea prescripţiilor, normelor şi normativelor tehnice în vigoare;

Art. 47 alin. 2 din aceeași lege:
(2) Constituie contravenţie în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei următoarele fapte:
b) întârzierea nejustificată a operatorilor de a branşa/racorda noi utilizatori, precum şi impunerea unor soluţii de branşare/racordare inadecvate din punct de vedere tehnico-economic şi neconforme actelor normative în vigoare şi reglementărilor stabilite de autorităţile naţionale de reglementare competente;

Acum, trebuie verificat cine este operatorul serviciilor publice de iluminat public și apa-canal din localitatea dvs, cu ei trebuie să luați legătura. Dacă refuză să vă facă branșamentele, puteți face plângere la Garda de Mediu sau ANRE, să vină să-i controleze și să aplice sancțiunile.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ne-ati spus ce inseamna Alee. E cumva proprietate privata (a cuiva sau a mai multor persoane)? Adica drum de servitute? Distribuitorii de utilitati sunt obligati legal sa le aduca pana la limita proprietatii private, ce se intampla mai departe e treaba proprietarului...
Deci, daca este proprietate publica, vorbiti la primarie. Daca este proprietate privata comuna, faceti cheta cu vecinii sa rezolvati problemele. Daca este proprietatea numai a dumneavoastra suportati integral costurile. Ar mai fi varianta sa cedati catre Primarie "Aleea", numai ca s-ar putea ca primaria sa ceara o latime minima si sa fie nevoie sa cedati si o parte din lot (ca sa iasa un profil de strada normala, nu de "alee").
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
DinuX, utilizator
Buna ziua!
Va multumesc de raspuuns!
Buna ziua!
Am fost la primarie si am scris o cerere referitor la Alee,drept raspuns este o Alee publca .
Urmeaza sa ma intorc la ei sa vedem ce zic de utilitati
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strada necedata, imposibilitate racordare utilitati alexandru.paun alexandru.paun Buna ziua, Locuiesc in Orasul Pantelimon pe o strada neracordata la apa si canal, de asemenea neasfaltata. Strada este intre doua strazi principale care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc într o localitate din apropierea bucureștiului ... gabitzumic gabitzumic Bună ziua, locuiesc într o localitate din apropierea Bucureștiului pe o strada privata in care proprietarii detin cota indiviza. Contextul este următorul : ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am adresat de curand primariei cisnadie, jud sibiu ... AndreiBrzn AndreiBrzn Buna ziua, M-am adresat de curand primariei Cisnadie, jud Sibiu si i-am intrebat ce ar trebui facut pentru ca strada pe care locuiesc sa fie asfaltata si ... (vezi toată discuția)