avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cantract individual de munca pentru director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cantract individual de munca pentru director

Directie nou infiintata in cadrul primariei , cu personalitate juridica distincta , functioneaza in baza Legii serviciilor comunitare de utilitati publice, legea 51/2006 şi a Legii 241 din 2006, legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare si a Regulamentului de Organizare si Functionare aprobat prin HCL , prestand activitati de utilitate publica si de interes economic si social general ,efectuate in scopul captarii, tratarii, transportului, inmagazinarii si distribuirii apei potabile
Directorul unitatii a fost numit temporar pana la organizarea unui concurs , i s-a incheiat contract individual de munca pe perioada determinata în baza art.28 din legea 51 din 2006 . Prin act aditional i s-a prelungit cim de 2 ori cf.art.80 alin 3 coroborat cu art.82 alin.1 din Codul Muncii .
În urma susţinerii concursului de ocupare a functiei directorul este numit prin dispoziţia primarului , are contract de management şi contract individual de muncă .
Întrebare : i se incheie un nou contract individual de munca pe perioada determinata , egala cu perioada mandatului primarului , respectiv de 4 ani ? Care este baza legala ?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 11:39, 15 Ianuarie 2010
Codul Muncii art 80-86 CAPITOLUL VI Contractul individual de muncă pe durată determinată
In cazul serviciilor publice cu personalitate juridica sunt aplicabile dispozitiile legii societatilor comerciale. In aceasta situatie mandatul directorului nu poate fi mai mare de 4 ani (nu are legatura cu mandatul primarului). Directorul unui astfel de serviciu este angajat doar pe baza de contract de mandat incheiat cu autoritate publica (consiliul local sau imputernicitul acestuia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)
Ocupare functie de conducere dana manea dana manea As dori sa stiu daca potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in cazul in care sunt medic sef de sectie, pot ocupa si functia de ... (vezi toată discuția)
Angajare consilier personal al primarului cosmi86 cosmi86 buna ziua va rog sa-mi ziceti si mie care este procedura pentru angajarea unui consilier personal al primarului va multumesc (vezi toată discuția)