avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT ADMINISTRARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT ADMINISTRARE

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul unitatii,sau numai dupa ocuparea postului prin concurs?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RSB , utilizator 12:09, 20 Martie 2012
Pentru perioada interimatului nu se incheie contract de administrare ... dupa ocuparea postului prin concurs, se va incheia un contract de administrare cu managerul unitatii sanitare.
Domnule RSB, Directorul medical al unei unitati sanitare descentralizate este numit prin act administrativ al primarului. Directorul nu are contract individual de munca ca orice alt angajat al unitatii. El este mandatat de primar sa indeplineasca anumite sarcini si atributii de conducere a unitatii sanitare. Daca nu are CIM, nu are nici o fisa a postului, iar salarizarea , drepturile si obligatiile, concediul de odihna, etc. sunt stabilite prin contract de administrare. Ca urmare ar fi indicat ca, inclusiv membrii comitetului director interimar sa incheie contracte de administrare cu managerul unitatii, cu mentiunea clara ca mandatarea lor va fi pe o perioada de maxim 6 luni. Mentionez ca in practica, am recomandat aplicare contractului de administrare tuturor membrilor comitetului director interimar. Prin pozitia mea nu doresc sa fac nota discordanta cu moderatorul(pe care il salut) dar experienta de 12 ani in sistemul medical, ma obliga sa am aceasta pozitie.SUCCES!
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
Nu faceti nota discordanta cu mine prin postarea altor pareri .... insa, tot practica in institutiile publice, mi-au demonstrat ca asemenea contracte se incheie numai dupa numirea in functie si nu pe perioada interimatului ...
Una e practica in institutiile publice si alta este practica si coordonarea unitatilor sanitare. Sectorul sanitar il poti intelege doar lucrand in el, pornind de la un post de consilier juridic pana la un post de conducere a unui spital. Cu respect Dulau Dorel
Precizez ca directorul medical interimar are CIM,deoarece este medic in spital,cu tot respectul,cred ca freeelis are dreptate.

Alte discuții în legătură

Ocupare functie de conducere dana manea dana manea As dori sa stiu daca potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in cazul in care sunt medic sef de sectie, pot ocupa si functia de ... (vezi toată discuția)
Contract de management la spital cornel voiculescu cornel voiculescu Un pensionar are un contract de muncă pe perioada determinată. Această persoană poate ocupa funcția de manager interimar la un spital ? (vezi toată discuția)
Contract de management la spitale lorydeny lorydeny Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada interimatului de manager la spitale se incheie contract de management in care sa mentionez \\" ... (vezi toată discuția)