avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In cazul in care instanța de judecată obligă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In cazul in care instanța de judecată obligă asociația de ...

In cazul in care instanța de judecată obligă asociația de proprietari la plata despăgubirilor, asociația de proprietari de unde plătește această suma? Din ce cont? As dori un răspuns pertinent cu articol din lege daca se poate.
Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:43, 21 Aprilie 2022
Din contul bancar unic al asociatiei, care trebui afisat, conform art. 20 din legea 196/2018 a asociatiilor de proprietari.
@Adrijaan,
Pai despre ce despagubiri este vorba?
Cineva a gresit cu ceva, probabil instanta de judecata a si hotarat acest lucru. Cum sa plateasca asociatia de proprietari, cand cel care a gresit poate fi administratorul, cenzorul, presedintele, un alt membru al as. de proprietari?
Dar pentru ca nu oferiti amanunte la speta respectiva, probabil ca @latka are dreptate si atunci, sigur ca se "ataca" contul unic al asociatiei, insa m-as abtine, pentru ca pana la achitarea despagubirilor mai sunt cai de atac - v-am zis, nu m-as pronunta daca nu stim despre ce este vorba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asta e o problema interna a asociatiei de proprietari. Daca exista vinovat/vinovati normal ar fi sa se recupereze suma respectiva de la acela/aceia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e suma minimă pentru care se pot acționa în instanță datornicii la întreținere? BOSKY BOSKY Bună ziua ,care este suma minima pentru care se poate actiona in instanță datornicii la întreținere? (vezi toată discuția)
Plata comision bancar intretinere roxana ionescu roxana ionescu Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC. (vezi toată discuția)
Ce pot.sa fac daca asociatia de proprietari nu recunoste ca eu ... Alexandrugh Alexandrugh Ce pot.sa fac daca asociatia de proprietari nu recunoste ca eu am platit prim banca leam dus si extrasul si.nu vor sa recunosca (vezi toată discuția)