avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. O intrebare la dumneavoastră. In bloc s a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. O intrebare la dumneavoastră. In bloc s a mutat de ...

Buna ziua.
O intrebare la dumneavoastră. In bloc s a mutat de ceva vreme o tanara care nu doreste sa asculte muzica la casti si asa deranjează un bloc intreg. S a facut sesizari la politie, a primit amenzi, s a discutat cu proprietarul apartamentului prin mesaje, el locuind in alta țară. Ce putem face? Ce obligatii are proprietarul in aceasta situatie? Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:18, 3 Mai 2022
Proprietarul nu are nici o obligatie, nu el asculta muzica.
Legal nu exista decit legea 61/1991, care sa permita amendarea persoanei respective:
Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.................
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
........................
Articolul 3
(1) Contravențiile prevăzute la art. 2 se sancționează după cum urmează:
...................
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), 5)-10), 13), 15), 19), 20), 26), 29), 31) și 32);
..........................
Articolul 5
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
.............................
b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 26);
....................

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Unde pot depune o plângere împotriva vecinilor cu nepoti foarte galagiosi? dragomirmaria dragomirmaria Locuiesc la casa,si de trei saptămâni nu mai am liniste don cauza a doi nazdravani vare urla si tipă cât pot de când se trezesc pâna ce metg la culcare! ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Andrei548 Andrei548 Salut! In urma cu o saptamana am facut galagie (o mica cearta si am ascultat muzica la un nivel ceva mai ridicat) in jurul orei 17. Iar astazi mi s-a facut ... (vezi toată discuția)