avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ore de liniste
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ore de liniste

Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in afara orelor de liniste (eu nu cred ca muzica va fi vreodata considerata zgomot). Vecinul meu m-a reclamat la politie, fara sa imi spuna vreodata ca il deranjeaza. Intre orele 13-14 nu ascult iar noaptea dupa 22 in niciun caz. Mi se pare discriminare! Cum adica sa nu pot sa ascult deloc muzica la nicio ora? Iar volumul nu este ridicat deloc...pe scara blocului nu se aude de niciun fel!
Cel mai recent răspuns: petrudaniel , utilizator 14:07, 20 Ianuarie 2022
Potrivit legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire socciala, a ordinii si linistii publice, art. 2:
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
26.tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27.organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
Exact, dar asta inseamna ca nu pot sa ascult muzica la ore inafara de cele de liniste la un volum decent?
Nu e obligat nimeni sa asculte nimic de la alții. pune-ti căști daca vrei să îți duduie manelele in cap.
Din pacate nu ascult muzica orientala si nici manele. Iar eu am povestit de un volum acceptabil nu de duduit. E perfect legal sa ascult muzica oricand vreau inafara orelor de liniste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Conflict cu muzica foarte tare danmihai65 danmihai65 - daca o anumita persoana asculta aproape toata ziua muzica data la maximum exista vreo modalitate legala de a-l opri? Legea 61 ofera dreptul de a asculta ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)