buna ziua. am o datorie la o firma de cosmetice.au inaintat dosarul la o firma de recuperare iar acum cei de la aceasta firma m-au contactat si mi-au spus ca firma de cosmetice din bucuresti si-a retras dosarul.iar acum directorul zonal din ploiesti ma suna si imi spune ca ma da in judecata si imi face cazier civil am decat 600 de lei de plata.in contract era specificat ca doar instanta de la bucuresti este competenta iar el mi-a spus ca ma da in judecata pe rolul judecatoriei prahova.dati-mi un sfat daca ma mai suna ce sa ii zic?nu am bani sa platesc datoria.multumesc
Exista o norma europeana care spuna ca nimeni nu poate fi arestat pentru datoriile banesti .
Cand exista o datorie neachitata, se promoveaza o actiune civila si , daca pretentiile sunt intemeiate si datoria nu s-a prescris, se va obtine o hotarare judecatoreasca in baza careia creditorul va urmari pe debitor pana la recuperarea sumelor datorate si a cheltuielilor efectuate cu taxele de timbru, avocat, investire hotarare si executare silita.
Cazier civil
razvan22
salut.am o datorie catre o firma de cosmetice iar directorul a spus ca imi face cazier civil poate sa imi faca numai daca actioneaza in instanta?si in cazul in ... (vezi toată discuția)