avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie societate telefonie mobila din 2003
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie societate telefonie mobila din 2003

ma pun in contact in acest forum cu speranta sa-mi spuna cineva daca ,avand un contract de [telefonie mobila - EDITAT] ce l-am lasat in 2003,iar acum o firma de recuperari ma tot suna ,daca ma pot include ca aceasta datorie sa fie prescrisa.iar daca acest lucru inseamna ca ei nu ma mai pot obliga sa platesc.iar daca asta ma afecteaza la un cazier judiciar.va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: anastasya k , utilizator 11:41, 17 Martie 2009
Prin scurgerea termenului de trei ani se stinge dreptul la actiune , in sens material.
Pe cale de consecinta , societatea nu are dreptul de a recupera creanta , intrucat este prescrisa , prin ramanerea in pasivitate.
totusi , relatarea dvs e vaga , dati-ne mai multe detalii...v-au notificat ?

Cazierul n-are nici o legatura cu aceasta datorie , intrucat reglemenetarea este de natura civila , nu penala....
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc pentru raspuns .ei au spus ca au inceput sa-mi trimita notificari din anul 2006.mentionez ca eu din 2003 nu mai sunt in tara.acum cateva zile am vorbit cu ei si incercau sa ma convinga sa platesc cat pot ,de inceput ,dar din ce stiu eu ,in momentul in care incepi sa platesti,se reactiveaza datoria,¿sau nu?deci notificari au trimis incepand cu anul 2006,iar eu am lasat contractul in 2003.din 2006 pana in prezent tot trimit scrisori ,dau telefoane ,ameninta cu embargarea apartamentului (ce in momentul contractarii liniei de telefon de connex,apartamentul era al bunicului).in momentul de fata bunicul mi-a facut un contract de intretinere pe apartament .deci sa inteleg ca in situatia data ei nu mai pot actiona in judecata cazul¿multumesc anticipat si sper sa fi fost un pic mai explicita.o zi buna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)
Procedura de recuperare debite si prescrierea prodyoana prodyoana Daca o firma de recuperare debite iti trimite scrisori fara confirmare de primire sau obositoarele telefoane inseamna ca isi fac procedura corect iar ... (vezi toată discuția)