Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere vehicul sub influența alcoolului

Buna seara! Se poate solicita Ajutor public judiciar in cazul unui proces proces penal, dupa solutionarea procesului?

In speta este o persoana fara venituri care trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata catre stat si sa execute 90 de zile de munca in folosul comunitatii. Fara drept de apel pentru ca a trecut termenul de `10 zile

Solutia pe scurt: .....condamnă inculpatul x la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului .Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani,Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.
.......obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în cuantum de 450 lei ( din care suma de 150 lei este aferentă fazei de urmărire penală).

Se mai poate face ceva in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
AndreeaHo, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreeaHo , utilizator 13:08, 13 Mai 2022
Nu se poate cere ajutor public judiciar după terminarea procesului. Cât privește soluția, aceasta nu mai poate fi atacată.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! după această condamnare să înțeleg că permisul ... AndreasAnd AndreasAnd Buna ziua! După această condamnare să înțeleg că permisul meu va fi anulat? La anul prin iunie pot da iarăși de permis? Ora estimata: 08:30 Complet: ... (vezi toată discuția)
Salutare!am fost judecat pe data de 21 octombrie intr-un dosar ... Misincageorge251 Misincageorge251 Salutare!Am fost judecat pe data de 21 octombrie intr-un dosar pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.Pe 21 am fost amânat pentru data de 5 ... (vezi toată discuția)