avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ...

Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic nezugravit probabil de la constructia blocului. Vecinii de la etajele 1-4 si-ai zugravit pe cont propriu insa cei de la parter spun ca este obligatia asociatiei. Avem angajata si o femeie de serviciu platita de asociatie dar nu vine cu lunile sa faca curatenie. Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:59, 19 Mai 2022
Asociatia de proprietari are obligatia repararii si zugravirii scarii de bloc din fondul de reparatii la care participa toti proprietarii.
De activitatea femeii de serviciu este responsabil presedintele de asociatie care este angajator.
Sesizati asociatia in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Multumesc!
Scara blocului reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 administrarea si asigurarea starii tehnice a partii comune condominiu intra in responsabilitatea exclsuiva a asociatiei de proprietari
Am fost la asociatie si mi s-a spus ca daca vreau curatenie pe scara sa fac un tabel cu locatarii blocului si sa merg din usa in usa pentru semnaturi.
E corect, majoritatea de pe acea scara decide, conform legii:
Art. 49 din legea 196/2018
(4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociației de proprietari pot fi prevăzute și alte condiții de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puțin de jumătate plus unu din voturile celor prezenți la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.

Mergeti cu tabelul.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Zugravit casa scarii gramaalexandra gramaalexandra buna ziua! la ultima sedinta s-a propus sa se zugraveasca casa carii ( care arata groaznic ),majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru. cred ca ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 25 alin. (3) din legea nr. 230/2007 privind asociaþiile de proprietari MITUS MITUS Suntem o asociaţie de proprietari, constituită ca o entitate distinctă din proprietarii unei scări a unui bloc având în jur de 20 membrii, celelalte ... (vezi toată discuția)