avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zugravit casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zugravit casa scarii

buna ziua! la ultima sedinta s-a propus sa se zugraveasca casa carii ( care arata groaznic ),majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru. cred ca nu s-a mai zugravit din 80 de cand e blocul, as vrea sa stiu , daca suport eu cheltuielile pt parter , et 1 si 2, mi se vor scadea cheltuielile de la intretinere ?sau ce pot face in situatia asta.
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 18:09, 17 Martie 2017
Incercati sa incheiati o intelegere cu Comitetul Executiv, numai daca aveti ceva semnat cu ei veti fi sigur , de fapt factura trebuie sa fie pe asociatie dvs. doar avansati acesti bani ramanand ulterior sa fie compensata aceasta suma cu intretinerea dvs.
Comitetul executiv are posibilitatea sa puna aceasta factura la plata in mai multe rate, astfel sa le fie mai usor proprietarilor sa suporte aceasta lucrare.
Daca nu sunt de acord nici asa spuneti-le ca o sa faceti sesizare la primarie si la Sanepid pt. ca scara comuna a devenit un spatiu insalubru si focar de infectii.
succes

Asa, asa - com. ex. sa esaloneze cheltuiala cu zugravitul parterului si celorlalte doua etaje (de fapt mai raman etajele 2 si trei, da, sau blocul are mai multe etaje?) pe o perioada de minimum 40 de ani, in asa fel incat atunci cand termina de achitat ultima rata , sa va apucati iar de treaba... Dom'le, asa ceva este greu de conceput - auzi:
...majoritatea proprietarilor prezenti refuzand acest lucru.
.

Eu va propun ca unu-doi proprietari, cu ceva initiativa sa intocmeasca un tabel nominal cu toti proprietarii din bloc / scara. Tabelul sa aiba urmatorul titlu: Tabel nominal cu proprietarii din asociatia..., blocul...
Va rugam sa raspundti la urmatoarea intrebare: Sunteti de acord ca in perioada...., sa efectuam lucrari de reparatii,zugravire si vopsire a casei scarii, avand in vedere ca aceasta arata deplorabil - ultima data aceste lucrari au fost efectuate in anul... ?
Tabelul trebuie sa cuprinda urmatoarele rubrici:
nr. apt, nume proprietar, raspuns DA, raspuns NU, semnatura proprietarului.
Ei, functie de majoritate, efectuati sau nu efectuati reparatiile.
Sigur, mai aveti timp sa strangeti fondul de reparatii necesar.
Mult succes!
Si daca nu semneaza majoritatea proprietarilor ? Atunci ce face? Locuieste in mizerie si se degradeaza blocul, scazand valoarea acestuia?
Cat poate sa coste zugravitul a 3 etaje? Sa zicem 2500 - 3000 lei. Intretinerea proprietarului care vrea sa zugraveasca sa zicem ca este in jur de 250 - 300 lei , asta inseamna ca in 10 luni si nu in 40 de ani, suma pt zugravit s-ar compensa cu intretinerea. Iar pt asociatie ar fi o suma de 250 - 300 lei care ar pune-o lunar la intretinere, nu cred ca ar fi o suma prea mare pt proprietari.
Cu conditia aprobarii de catre comitetul executiv.
@brosservictor

Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. Ce legatura are costul lucrarii de zugravit cu costull intretinerii si mai ales cu compensarea ....a ce, de catre ce?
elga50

Cititi de la inceput si o sa va dati seama.
Omul doreste o rezolvare la problema lui, si asta ar pute fi o solutie daca se intelege cu comitetul executiv.
Proprietarul varsa in contul asocitiei suma pentru zugravit , sa zicem 3000 lei sub titulatura "avans intretinere", asociatia plateste zugravitul, dupa care acesti 3000 lei se compenseaza in timp luna de luna cu valoarea intretinerii, este simplu si legal.

Alte discuții în legătură

Zugravire scara bloc miki3 miki3 As vrea sa stiu cum se procedeaza pentru zugravirea scarii blocului(bloc 4 etaje)In scara noastra sunt 19 apartamente. Scara administratorului se zugraveste, ... (vezi toată discuția)
Actiune in justitie migaste migaste Sunt administrator la o asociatie de proprietari unde comitetul se confrunta cu urmatoarea problema: in cadrul bugetului de venituri si cheltuieli pe 2011 s-au ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)