avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trebuie sa inscriu firma in e-factura pentru ca lucram ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trebuie sa inscriu firma in e-factura pentru ca lucram cu autoritatile statului?

Buna ziua,

Trebuie sa inscriu firma in e-factura obligatoriu de la 01.07.2022 pentru ca lucram cu autoritatile statului?

Cum functioneaza acest sistem?....daca emit o factura trebuie sa o incarc imediat in e-factura pentru a o putea downloada clientul?incarcarea in sistem a facturii se face in aceeasi zi cu data emiterii?......adica societatea nu mai poate trimite factura pe e-mail/fizic sa o vada clientul in pdf?...nu prea inteleg cum functioneaza acest sistem..

si trebuie sa depun 086 declaratia ca sa ma inscriu in e-factura in relatia B2G?

multumesc pentru lamuriri.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:10, 9 Iunie 2022
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Elena Andreea, administrator
Ca sa trimiteti factura in relatia B2G ( catre o institutie de stat ) nu trebuie sa fiti inregistrata neaparat. Se pot trimte facturi in format e-factura in SPV si clientul o va primi tot in SPV la el .

Nu va opreste nimeni sa trimiteti si in PDF ca pana acum insa originalul facturii in relatia B2G se va considera cea in format xml ( e-factura) care are si sigiliu electronic al Ministerului Finantelor odata ce este transmisa prin platforma SPV de la ANAF.

Ca si termen de trimitere a facturii inca nu se stie clar . Urmeaza sa apara clarificari de la MFP-ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare e-factura ionela11 ionela11 Buna ziua, Cum inregistrez pe ANAF o firma in registrul E-factura dar nu trebuie sa completez 084 in relatia B2G este firma. As dorii pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut de institutia publica pt vizualizarea corecta a facturii? croberta croberta Incepand cu 1 iulie.2022 este obligatorie FF electronica in relatia B2G. Cu toate acestea in Forexebug factura apare in format xml. Ce trebuie facut de ... (vezi toată discuția)
Pfa in spv bologa_vasile bologa_vasile Buna seara, Daca PFA nu este persoana juridica de ce este nevoie de inregistrare in SPV ca persoana juridica? Ca sa mai platim pentru semnatura ... (vezi toată discuția)