avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua tatăl meu e pensionar cu drept dar are ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua tatăl meu e pensionar cu drept dar are amputație ...

Bună ziua tatăl meu e pensionar cu drept...dar are amputație gambă 1/3 ...are drept la pensie de handicap sau doar indemnizație?
Cel mai recent răspuns: Raluca 2010 , utilizator 15:35, 19 Iunie 2022
Nu exista pensie de handicap.Exista indemnizație de handicap.

Carp Mircea a scris:

Nu exista pensie de handicap.Exista indemnizație de handicap.

Indemnizație... înseamnă un alt venit?
Indemnizația de handicap se acordă in funcție de gradul de handicap.Aceasta indemnizație se poate cumula cu pensia de orice formă ar fi ea.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
Carp Mircea, utilizator
Vă mulțumesc

Carp Mircea a scris:

Indemnizația de handicap se acordă in funcție de gradul de handicap.Aceasta indemnizație se poate cumula cu pensia de orice formă ar fi ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiei pentru limita i se poate adauga pensia de handicap? rusugaby rusugaby Buna ziua, tatal meu, pensionar, a suferit o amputatie de gamba datorita unei boli. Poate beneficia pe langa pensia pentru limita de varsta si de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca pensionarii de handicap gradul 3, au drept de munca., Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap grav danipir danipir Buna ziua, Un membru al familiei este pensionat pentru pierderea capacitatii de munca, si este incadrat in Gradul 1 de handicap. De curand a primit o oferta ... (vezi toată discuția)