avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE HANDICAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE HANDICAP

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca pensionarii de handicap gradul 3, au drept de munca.,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CORNEA ADRIAN , utilizator 12:45, 7 Iunie 2013
Nu exista pensie de handicap.
Exista indemnizatie de handicap.
Gradele de handicap sunt:grav,accentuat si mediu.
Poate este vorba de pensie de invaliditate grad III.
Clarificati,cele postate.
1. Daca este vorba de pensie de invaliditate gr.III poate cumula pensia cu salariul daca lucreaza cel mult 4 ore pe zi.

2. Daca are indemnizatie de handicap poate cumula indemnizatie cu orice alt venit provenit din salariu, indiferent de cuantunul acestuia.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept munca cu pensie gradul iii invaliditate. qwertyui qwertyui Pensionar gradul III invaliditate in prezent munceste cu jumatate de norma (4 ore) la o companie de stat. Directorul acum doreste sa il dea afara pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana pensionata cu grad de handicap ds_stefan ds_stefan Buna ziua. Matusa mea are grad de handicap I - este vb de un handicap locomotor (momentan se deplaseaza foarte greu, in baston, etc. ). In 2 ani de zile se ... (vezi toată discuția)