avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Modificare TVA 5% la locuințe 2023
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Modificare TVA 5% la locuințe 2023

Buna ziua, Guvernul dorește sa modifice codul fiscal ,adica TVA 5% pentru o locuință până la plafonul de 600.000 de lei și până în 80mp2 utili. În acest caz ce se va întâmpla cu cei care au semnat un antecontract cu TVA de 5% si nu se mai încadrează in plafonul stabilit de guvern si vor trebui sa plătească TVA 19% la finalizarea locuinței după 1 ianuarie 2023.Va fi posibila o derogare pentru cei care au semnat un antecontract înainte de modificarea dorita de guvern ?
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2022
stefax2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: MFlorea , utilizator 15:54, 20 Iulie 2022
Totodată, se propune ca persoanele fizice care au încheiat acte juridice între vii care au ca obiect plata în avans pentru achiziţia de locuinţe cu cota redusă de TVA de 5%, anterior datei de 1 ianuarie 2023, să beneficieze de aplicarea cotei reduse de TVA în anul 2023 în condiţiile legale în vigoare la data încheierii acestor acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract pentru un apartament digi33 digi33 Buna seara, Am semnat un antecontract pentru un apartament ce se incadreaza in momentul de fata pentru TVA de 5 %. Tinand cont de modificarile fiscare ... (vezi toată discuția)
Tva cota redusa achizitie apartament Dragos Stefan Dragos Stefan Buna ziua, In contextul modificarilor pe TVA la achizitia de locuinte cu cota redusa care se vehiculeaza in spatiul public (de la 5% la 9%), daca am ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un apartament fara finisaje. digi33 digi33 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament fara finisaje. In momentul de fata termenul de \'locuinta ca atare\' nu specifica faptul ca o locuinte sa aiba ... (vezi toată discuția)