avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor ...

Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor pentru casa si teren si el a mai facut la cateva luni distanta acelasi antecontract pentru aceeasi casa si teren cu alta familie , acuma pe noi ne dau la o parte . Intre timp noi ne-am vandut locuinta noastra si stam cu lucruri imprastiate la toate cunostintele noastre si familia cealalta se muta in casa noua. Ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 10:13, 13 Iulie 2022
Va luati alta casa si incercati sa va recuperati avansul, daca ati platit ceva la incheierea antecontractului. Nu v-ati prezentat la semnarea finala sau cum a incheiat un al doilea antecontract? Ca al dvs. trebuia sa fie inscris in CF
Buna ziua,

Antecontractul pe care l-ati semnat cu constructorul a fost semnat in fata notarului public? a fost inscris in cartea funciara? care este termenul prevazut in antecontract pentru semnarea contractului in forma autentica?

In functie de raspunsul la aceste intrebari se poate solicita ori, obligarea constructorului la incheierea contractului in forma autentica ori, restituirea sumelor achitate in baza antecontractului si achitarea eventualelor despagubiri.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Buna, nu a fost incheiat in fata notarului deoarece avea doar autorizatia de constructie si proiectul atunci cand am facut antecontractul. Termenul de incheiere al contractului de vanzare-cumparare a fost de 8 luni care s-au implinit in Mai 2022 dar constructia casei nu este gata , am convenit sa asteptam finalizarea ei. Intre timp a primit un pret mai mare si a facut un alt antecontract cu alta familie. Noi in cele 8 luni ne-am vandut locuinta , stam pe la cunostinte , avam atatea lucruri personale prin diverse locuri. La noi in oras toate locuintele care sunt de vanzare sunt foarte vechi si trebuie mult investit in ele, ne-a provocat o suferinta enorma !
Toate casele de pe piata sunt vechi, nu am ce sa iau , urmaresc continuu piata . Casa noua ce se construieste acum nu e gata inca, am urmarit indeaproape construirea ei si ne-am implicat in diferite alegeri timp de 1 an si jumatate dar constructorul pur si simplu a gasit alti cumparatori care au dat mai multi bani si acum noi am ramas pedinafara, spune ca s-au aplicat presiuni asupra lui . E o durere de nedescris!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ați luat nici o măsură de prevedere de bun simț,v-ați aruncat cu capul înainte.Nu v-ați consultat cu nimeni să vă învețe cum se procedează,ca să nu pățiți ce ați pățit?

Alte discuții în legătură

Achizitie locuinta - vanzare dubla ioana slavas ioana slavas La sfarsitul lui 2008, am platit un avans de 3000 euro, pt achiz unei locuinte in constructie, moment in care am incheiat cu vanzatorul un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu avans mare userpf_2014 userpf_2014 Buna seara, Am de gand sa cumpar o casa si proprietarul cere un avans mare, de 5000 euro. As vrea sa fiu sigur ca o sa-mi vanda mie. Se poate pune in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare- cumparare IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Am incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, la notar, pentru o locuinta aflata in curs de executie , am achitat avansul, dar nu am notat antecontractul ... (vezi toată discuția)