avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare- cumparare

Am incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, la notar, pentru o locuinta aflata in curs de executie , am achitat avansul, dar nu am notat antecontractul in Cartea Funciara. Pana la data perfectarii vanzarii, promitentul vanzator a instrainat locuinta, finalizata intre timp, unei alte persoane.In aceste conditii, antecontractul produce efecte si imi pot recupera avansul ?Care ar fi demersurile de intreprins?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:01, 14 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Fara notare in CF cumparatorul este de buna credinta, nu avea cum sa afle despre contractul dvs, vanzarea catre acesta nu ar putea fi pusa in discutie.
Va ramane actiunea in instanta impotriva promitentului vanzator - dezvoltator, fiind o obligatie de a face se schimba in dezdaunari, veti cere returnarea avansului platit si acele daune care ar putea fi probate. Apoi va trebui sa puneti in executare hotararea obtinuta.
Puteti incerca o discutie mai intai si vedeti daca préféra sa returneze avansul amiabil.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf.art.1.544(2)NCC teza a II a"Atunci cand neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna ,cealalta parte poate declara rezolutiunea contactului si poate cere dublul acesteia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare precontract vanzare-cumparare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, am incheiat un precontract de vanzare cumparare, am dat suma mare 10000euro, pt o casa; nu avem contor lumina inca; am prelungit o luna fara ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)