avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Doresc sa-mi transfer activul net de la NN ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Doresc sa-mi transfer activul net de la NN Pensii ...

Buna ziua.
Doresc sa-mi transfer activul net de la NN Pensii la Casa Nationala de Pensii. Solicitarea mea a fost refuzata de NN Pensii pe motiv ca:

"Va informam ca la aceasta data nu exista cadru legal, la nivel individual, pentru suspendarea platii contributiei la Pilonul 2 / transferul activului catre Casa de Pensii. Legislatia in vigoare este disponibila pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara.
Articolul nr. 81, pct. 3, alin. (6) din Ordonanţa de urgenţa nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative si prorogarea unor termene prin care „O persoana participanta la un fond de pensii poate opta, pe baza de cerere individuala, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la respectivul fond, sa se transfere la sistemul public de pensii. Fondurile detinute pâna la data transferului raman in contul personal al participantului pana la deschiderea dreptului la pensia privata” a fost abrogat prin Ordonanţa de urgenţa nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care permitea participanților la fondurile de pensii administrate privat să se transfere la sistemul public de pensii, a determinat modificarea Normei nr. 1/2015 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, prin Norma nr. 4/2019.
Prevederile Ordonanței de urgență nr. 114/2018, mai sus menționate, au fost abrogate prin Ordonanţa de urgenţă nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 09.01.2020. În acest context a fost emisă Norma nr. 8/2020 pentru modificarea Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 1/2015 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat, care abrogă prevederile Normei nr. 4/2019 referitoare la transferul participanților la sistemul public de pensii.
Pentru transferul de la fondul de pensii NN catre un alt fond administrat privat, este necesara semnarea si transmiterea unui act de aderare (cu bifarea optiunii de transfer) impreuna cu o copie a cartii dumneavoastra de identitate, semnata pentru conformitate si notificarea tip de transfer. Aceste documente vor fi emise de catre respectiva entitate pentru completare."

Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Blocare ocupare posturi in domeniul sanitar gluten gluten prev.art.14 din OUG 90/2017 privitoare la modul restrictionar de ocupare Iin anul 2018 a posturilor in anumite sectoare bugetare sunt in vigoare si in 2019 ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie de hrana alexandra66-@ alexandra66-@ Bună ziua, în legătură cu o decizie, hotărâre al unui Primar, vreau să cer părerea Dvs. Pe baza Ordonanței de urgență nr. 114/2018 privind ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana BOSKY BOSKY Buna ziua, indemnizatia de hrana se acorda incepand cu 01 decembrie sau 01 ianuarie? OUG? (vezi toată discuția)