avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... acordare indemnizatie de hrana
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

acordare indemnizatie de hrana

Bună ziua, în legătură cu o decizie, hotărâre al unui Primar, vreau să cer părerea Dvs.
Pe baza Ordonanței de urgență nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termen, de la 1 ianuarie 2019 se acordă indemnizații de hrană pentru bugetari, neexistând nici o categorie de bugetari exceptați de la acest beneficiu. Valoarea indemnizațiilor de hrană, este reglementată de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cuantumul lunar al indemnizației de hrană fiind de 346 de lei.
Majoritatea primăriilor, ca să acordă această facilitate angajațiilor săi, vor să taie această sumă din investiții.
Primarul dintr-un oraș vrea să scadă salariile de bază a angajațiilor cu valoarea normei de hrană astfel încât la final de lună angajatul să primească aceiași bani ca fără acordarea îndemnizației de hrană.
Această decizie are efecte mult mai negative pentru angajați decât în cazul în care nu ar primi această facilitatea.
Vrea să întreb, dacă un Primar are temei legale ca să ia o astfel de decizie, sau dacă Consiliul Local poate să adopte o lege, privind diminuarea salariilor angajațiilor primăriei.
Aștept răspunsul Dvs.


Cel mai recent răspuns: crisnov , utilizator 17:15, 5 Februarie 2019
Consiliul Local poate să adopte o hotarare privind diminuarea salariilor angajațiilor primăriei.
Se poate. Asa au facut si la noi...din nefericire...prin HCL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de hrana BOSKY BOSKY Buna ziua, indemnizatia de hrana se acorda incepand cu 01 decembrie sau 01 ianuarie? OUG? (vezi toată discuția)
Indemnizatie hrana 2020 COMUNAVEDEA COMUNAVEDEA tinand cont de prevederile art. 18 din Legea nr. 153/2017 ;i de prevederile HG nr. 935/2019, care este cunatumul indemnizatiei de hrana in anul 2020? (vezi toată discuția)
Bună ziua! in conformitate cu legea 153/2017, art. 18 alin.(1). ... NELYLAZAR78 NELYLAZAR78 Bună ziua! In conformitate cu Legea 153/2017, Art. 18 alin.(1). salariatii bugetari primesc o indemnizatie de hrana de 346 lei brut. Ca asistent medical, ... (vezi toată discuția)