avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua.Am fost obligat sa imi dau demisia , a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua.Am fost obligat sa imi dau demisia , a strigat la mine ...

Buna Ziua.Am fost obligat sa imi dau demisia , a strigat la mine ca sa imi dau demisia ca daca nu oricum ma concediaza si ma poate afecta la urmatorul meu de munca.Asta a fost din cauza sefei mele care am mai avut doua referate din cauza ei dupa ce ea ma amenintat prima oara cu politia ca m-am dus sa-i scanez legitimatia pentru a inchide facutura doar am zis ca te rezolv eu si mi-au facut referat.Femeia asta sigur era obsedata de mine , ma tinea fara sa am client pe case , ma dadea de nu stiu cate ori prin statie , nici la baie nu te lasa , cand nu eram pe case venea pe raion sa vada ce fac eu pe acolo desi ea nu avea nici o treaba cu raionul.Nimeni nu te credea ca te tine "legat" de case , ca ei tot aia imi ziceau ca sunt prima persoana care se plange de ea.Efectiv un an de zile am fost hartuit de ea si manageri tot pe mine dadeau vina.Inainte sa o dau de gol , si la inceput numai zambea cand ma vedea ma intreba ce faci " venea sa factureze tot la mine la casa .Dar eu nu mai puteam suporta controlul ala asupra mea simteam cateodata ca ma sufocam .La locul anterior de munca aveam pe una care avea poze cu mine prin telefon desi eu nici nu stiam si vine la mine si imi arata ca ea are poze cu mine prin telefon.As putea rezolva ceva daca as face contestatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 23 Iulie 2022
Ce contestati , ca v-ati dat demisia?
Oricum si sa fiti angajat unde nu va place, nu e o solutie asa ca angajati-va in alta parte.
Mie imi placea locul de munca , eram cel mai bun angajat din firma , aveam cei mai multi clienti, dar ma tot certam cu sefa asta , nu mi se pare corect sa pleci de la o singura persoana,.Le-am spus si sa nu ma mai puie cu ea pe tura si nu au vrut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare penala conflict munca lilimagureanu lilimagureanu Lucrez intr-o companie foarte importanta ca redactor sef. Am fost informat joi, ca pana mari (ieri), sa iau o decizie daca vreau sa plec din companie de buna ... (vezi toată discuția)
Demisie prin amenintare - ajutor!!!!! ildyt ildyt BUNA SEARA, Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. ... (vezi toată discuția)
Concediere furt Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavostra pentru a putea rezolva o situatie. Una dintre angajate a fost prinsa furand fructe de pe spatiul unui client, ... (vezi toată discuția)