avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) ...

Bună ziua! Va rog sa imi spuneti daca sotia tatalui meu (decedat) are cota parte la bunurile tatalui meu, pe care le a dobandit inainte de casatoria cu ea.
Care sunt demersurile legale care le pot face pentru a afla conturile sotiei tatalui meu, pentru ca aceasta nu vrea sa le declare la notar pentru succesiune. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 11:47, 29 Iulie 2022
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are dreptul la 1/4.
Informații despre conturile soției, nu aveți cum sa obțineți, fiind confidențiale. Conturile sunt ale sale. Înțeleg ca trăiește. De ce ar trebui aduse la masa succesorala?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Pai conturile sotiei nu sunt bunuri comune cu tatal meu?
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Bordeiu Paul Marius a scris:

Pai conturile sotiei nu sunt bunuri comune cu tatal meu?Nu.
Buna ziua! Sunteti sigura de răspuns? Este vorba de bani adunati in timpul casatoriei cu tatal meu, nu provin din mosteniri proprii ale sotiei tatalui. Este posibil ca tatal meu sa fi fost doar imputernicit la cont. Va mulțumesc pentru sprijin!

Alte discuții în legătură

Proceduri si pasi de urmat succesiune letipop letipop este vorba de urmatoarea situatie: cum trebuie sa procedeze copiii legitimi majori in cazul decesului tatalui care este recasatorit de 9 ani, si nu are alti ... (vezi toată discuția)
Succesiune.tata decedat. tucumoaca tucumoaca buna ziua,in legatura cu succesiunea am si eu mai multe nelamuriri si anume: inainte de toate,cazul este urmatorul:tatal a decedat,mostenitori sunt sotia,si ... (vezi toată discuția)
Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)