avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Am făcut succesiune după soția tatălui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Am făcut succesiune după soția tatălui meu (am ...

Succesiune..am făcut succesiune după soția tatălui meu (am avut împuternicire) iar la suma de bani care a avut-o la banca notarul a împărțit 1/2 cu nepotul care avea testament de la mătușa lui .eu cred că e greșit ceva .tatăl meu trebuia să ia jumate partea lui și cealaltă jumate sa se împartă nu ?
Cel mai recent răspuns: Lukas90 , utilizator 22:19, 8 Iulie 2022
Nu, pentru ca sumele din banca sunt considerate bunuri proprii ale defunctului.
Deci tatal dvs nu are "jumate partea lui"
E bunul propriu din ce?? Daca erau căsătoriți și bunurile erau comune ?? Am citit că tot ce se face pe timpul căsătoriei este bun comun nu ? Banii nu erau moștenire ,donație.
Bun propriu și atât.
Banii erau doar a soției. Numai ai ei.
În accepțiunea băncilor și a notarilor, banii din conturi sunt proprii.
Nu chiar tot ce se face în timpul căsătoriei este bun comun
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Ce fel de testament a avut nepotul? Universal, cu titlu universal, cu titlu particular?
Dacă soția tatălui a decedat după 1 octombrie 2011, la dezbaterea succesiunii s-a încheiat și un act de lichidare al regimului matrimonial, care cuprinde bunurile proprii ale defunctei, bunurile comune și cota de participare a fiecărui soț la dobândirea bunurilor comune.
Din moment ce ați avut împuternicire, înțeleg ca ați participat dvs la procedura succesorala (în numele tatalui dvs), împreună cu nepotul soției.
Mai înțeleg ca s-a emis deja un certificat de moștenitor.
Dilema mea este din moment ce ați fost acolo, s-a discutat, ați citit documentele și mai ales ați semnat actul de lichidare si incheierea finala, cum de va ridicați acum problema corectitudinii dezbaterii succesiunii?
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Nepotul este legatar universal....mătușa lui a decedat acum trei luni...in art 340 bunuri proprii nu găsesc scris de banii din cont
Nturi să fie proprii..

Alte discuții în legătură

Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Testamente într-o succesiune nedezbătută de mai multe generații de moștenitori. ce are de făcut moștenitorul actual? razvanstroe razvanstroe Ma aflu in urmatoarea speta: in urma cu zeci de ani, un cuplu a avut 2 baietii. Baiatul 1 a fost casatorit, fara copii, Baiatul 2 a fost casatorit si a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)