avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - conturi bancare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - conturi bancare

Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti mostenitorii?Eu, in calitate de mostenitor, pot solicita impartirea banilor daca nu am informatii exacte despre acel cont bancar? Imputernicitul poate scoate banii dupa ce acea persoana a decedat fara acordul celorlalti mostenitori?
Cel mai recent răspuns: Ileana marin , utilizator 21:25, 22 Octombrie 2022
daca veti anunta banca de decesul titularului de cont, nu se vor putea face operatiuni de catre imputernicit si contul va fi blocat.
Multumesc! In concluzie, dc nu stiu la ce banca sunt depusi banii, nu pot face nimic.
Nu, daca nu aveti macar un certificat de calitate succesorla nu puteti afla nimic de la banci.
Trebuie sa cereti unui notar dezbaterea sucesiunii si sa-l rugati sa ceara informatii bancilor. Doar asa bancile pot sa dea informatii.
Banii revin, teoretic, tuturor mostenitorilor... Insa nu puteti solicita informatii referitoare la conturi decat daca initiati procedurile de dezbatere a succesiunii.
Conform legilor daca titularul decedeaza dreptul imputernicitului inceteaza. Deci acesta nu mai are voie sa scoata banii. Cu certificatul de mostenitor in mana va putei deplasa la diversele banci si intreba daca decedatul a avut cont acolo. In caz ca da, puteti cere extras de cont si vedea daca imputernicitul a ridicat banii dupa moartea titularului. In extras apare si cine a facut operatiunea. Daca a facut-o incercati in mod amiabil, daca nu prin proces sa ii recuperati.

Alte discuții în legătură

In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)