avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Pot cere rezilierea unui contract de arenda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Pot cere rezilierea unui contract de arenda inainte ...

Buna ziua,
Pot cere rezilierea unui contract de arenda inainte de termenul de un an, deoarece am constatat multe greseli - buletinul expirat de peste 6 luni, ca proprietar este trecuta o doamna, conform unui act de proprietate pe care apare proprietar sotul doamnei care era decedat la data contractului, doamna facand succesiunea in luna ianuarie 2022, depunand declaratia de impozit pe teren cu dobandirea terenului la primarie in februarie 2022, adica dupa depunerea si inregistrarea contractelor la primarie, in contract se specifica cantitatea pe hectar din care se va scade impozitul pe venit si CASS, (care nu se mai plateste din 2018 la toate veniturile) iar data de valabilitate a contractului este dactilografiat 5 ani, apoi taiat cu pixul si trecut 4 ani, semnat si stampilat de arendas doar, cu valabilitate 18.01.2022 - 31.12.2026. Doamna in cauza are 79 de ani si i s-a inmanat contractul acum in luna iulie cand i s-a dat arenda, nu stim daca i s-a oprit sanatatea deoarece i-a trecut cantitatea pe un biletel semnat de primire ca a primit cantitatea x de grau. Deoarece nu mai are incredere in arendas vrea sa rezilieze contractul dar i s-a spus ca nu este posibil decat la sfarsitul perioadei trecute in contract si ca greselile semnalate sunt greseli de redactare si poate s-o dea in judecata daca vrea sau sa se duca oriunde.

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)
Informatii confidentiale alinionel alinionel o anumita persoana a intrat nu stiu cum in posesia informatiei despre contractele mele de arenda. a aflat ca in urmatorul timp va expira mai multe contracte de ... (vezi toată discuția)
Teren agricol evaziune fiscala, inselaciune Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari; In ce conditii legale ar trebui o socitatea agricola sa ... (vezi toată discuția)