avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe venit din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe venit din arenda

mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda la o societate agricola. In contractul de arenda incheiat in anul 2010 societatea se angajeaza sa ii dea tatalui meu in fiecare an o cantitate de 500 kg de grau la fiecare hectar adica pentru el cantitatea de 650 kg de grau. Au facut anul trecut (2012) actul aditional de inscriere la ministerul de finante(contractul de arenda ramanand neschimbat) si acum intrebarea este???: Dupa ce societate agricola incaseaza ajutorul(subventia) pe terenul luat in arenda de la tatal meu si ceilalti proprietari de pamant tatal meu trebuie sa mai plateasca acest nou impozit pe venit de 16%?. Sfatul dumneavoastra care este?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:09, 30 Ianuarie 2013
Revin la ceea ce ati postat dumneavoastra, adica la precizarea ca in 2012 s-a semnat actul aditional care, presupun ca aduce precizari privind cine plateste impozitul pe venitul din arenda pe care trebuie sa-l primeasca proprietarul.
Daca ati stabilit in actul aditional ca arendasul opreste din arenda si plateste el direct impozitul la stat, atunci e clar.
Dar daca ati stabilit ca sa va dea toata arenda, atunci urmeaza sa va platiti singuri impozitul.
Referitor la subventiile incasate, ele se dau doar celor care lucreaza terenul, adica arendasului, si nu afecteaza intelegerea referitoare la valoarea arendei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate contract arendare Gicuta93 Gicuta93 Buna ziua! In contractul de arendare incheiat in anul 2010 - capitolul referitor la nivelul arendei, modalitati si termene de plata este scris: [b]\"Nivelul ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)
Impozitare terenurilor date in arenda neatitu neatitu Am dat in arenda un hectar teren agricol,si am optat ptr.plata arendei in natura.Arendasul,nu-mi echivaleaza produsele in lei-pe baza pretului minim al ... (vezi toată discuția)