avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai ...

Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai sunt în viață! După moartea bunicului meu(2005), bunica împreună cu fratele i-au cedat mamei partea lor, mama devenind 1/2 proprietar! După moartea bunicii(2012), fratele mamei a cedat partea dânsului tot mamei mele, mama devenind proprietar 1/1. De atunci a fost totul bine și frumos, dar, din decembrie 2021 s-a deteriorat relația dintre cele două familii. Acum fratele mamei vrea jumătate din casa și curtea bunicilor! Având-o pe mama proprietar am investit în această locație doar noi, dar nu am schimbat lacătele sau butucii de la uși pt că e și curtea lui părintească și am considerat că e normal să aibă și el acces! Am investit f mult de la începutul pandemiei...am pus inclusiv 8 camere de supraveghere! El a avut dintotdeauna cheile la intrarea în curte și la casă, iar de curând a fost cu 2 mașini în curte și a luat mai multe lucruri care erau cumpărate de noi!
Întrebările mele sunt:
1. Poate fi acuzat de furt? (cu toate că are chei la casă și la curte)!
2. Camerele de supraveghere pot fi probă în instanță în acest caz? (camerele au și microfon, și se aude toată discuția cu celelalte 2 persoane care a încărcat tot ce au furat).
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2022
cyp80myr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 10:29, 2 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie să consult avocat pe civil sau pe penal? Unde se vor încadra aceste fapte?
Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Penal. Este fapta de furt, dupa cum a spus colegul de mai sus. Apelati la un avocat sau mergeti la Parchetul de le langa judecatoria de care apartineti si depuneti plangere penala impreuna cu probele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct viager ancanet ancanet Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema! Suntem la parinti trei frati! Eu cu inca un frate am incheiat cu parintii mei contract de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvanx razvanx buna ziua .strabunicii au decedat,bunicii au decedat,mama a decedat.eu sunt stranepot.casa si terenul sunt a strabunicilor.in prezent bunicii au trei copii ... (vezi toată discuția)