avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Grarantie telefon refuzata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Grarantie telefon refuzata

Buna seara
Mi-a fost refuzata repararea unui telefon aflat in garantie extinsa cu pretextul ''produsul prezinta carcasa deformata, iar insumarea acestor factori duce la functionarea defectuoasa''.
Am facut petitie catre ANPC. Raspunsul a fost ca petitia este intemeiata, iar operatorul a scos produsul din garantie abuziv si superficial pe motivul: "carcasa indoita" fara a aduce clar dovezi din interiorul dispozitivului sau chiar identificarea unui viciu ascuns. Caracterul superficial a constatarii doar prin inspectia vizuala si pozele efectuate cu un obiectiv superangular afecteaza inclusiv obiectele de pe masa unitatii service fiind si acestea "indoite" dupa cum reiese din pozele livrate de operatorul economic. Prin toate aceste actiuni operatorul economic a efectuat o practica comerciala abuziva si inselatoare asa cum este definita de Legea 363/2007 fiind contrara diligentei profesionale si constatari referitoare de natura si existenta produsului. Ca masura complementara s-a propus incetarea practicii comerciale incorecte si returnarea contravalorii produsului."
Daca as dori sa recuperez contravaloarea repararii telefonului, care ar fi pasii necesari, dupa contactarea unui avocat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:49, 4 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti posibilitatea recuperararii c/v reparatie daca obtineti hotarare judecatoreasca definitiva favorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de excludere a garanției AndreeaMPopa AndreeaMPopa Bună ziua, am o problemă legată de un smartphone cumpărat acum un an și jumătate care a fost trimis de 3 ori în service in ultimele 2 luni. Prima ... (vezi toată discuția)
Amenda opc Cristina67 Cristina67 Buna ziua Ma puteti ajuta cu un sfat? Am primit o amenda de la OPC pentru publicitate stradala. Afisul este pe un panou de pe un bulevard. Motivul sanctiunii, ... (vezi toată discuția)
Reparare/ inlocuire telefon in garantie andreicaraus77 andreicaraus77 Buna ziua, Am urmatoarea problema cu un vanzator in calitatea mea de consumator din cauza modalitatii de reparare efectuata de service-ul autorizat cu ... (vezi toată discuția)