avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, separată de soț,copil minor în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, separată de soț,copil minor în îngrijirea mea, am ...

Buna seara,separată de soț,copil minor în îngrijirea mea,am tot sperat la divorț amiabil....dar nu e posibil.Nu contribuie cu nimic la creșterea copilului,până la finalizarea divorțului,pot să l reclam pentru abandon familial?Daca da,unde și cum se procedează.Multumesc tuturor anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:10, 22 August 2022
Daca nu va descurcati, cereti pe calea ordonantei pensie de intretinere pana la finalul divorțului.
În cadrul procesului de divorț, solicitați ca instanța să dipună plata pensiei de la data introducerii cererii de chemare în judecată, nu de la data pronunțării. Dacă depindeți de plata pensiei pentru creșterea copilului, cereți prin procedura de ordonanță președințială ca pensia să fie achitată până la finalizarea dosarului de divorț.
Mulțumesc,unde se depune și cum se procedează va rog?Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

Daca nu va descurcati, cereti pe calea ordonantei pensie de intretinere pana la finalul divorțului.

La instanța la care se judecă divorțul.
daca nu va descurcati, ar fi bine sa apelati la avocat ca trebuie sa indepliniti niste conditii, sa justificati urgenta etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara la divort daniella28 daniella28 as vrea sa stiu daca pensia alimentara se acorda din momentul in care tatal a cerut divortul,sunt 9 luni de cand a depus actele si nu mai sta cu noi,timp in ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor (vezi toată discuția)
Divorþ. momentul de la care se plãteºte pensia de întreþinere stefan42 stefan42 Buna ziua, am si eu o intrebare : indemnizatia de crestere a copiilor se plateste din momentul introducerii actiunii de divort sau dupa pronuntarea divortului. (vezi toată discuția)