avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instiintare de poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Instiintare de poprire

Am primit niste instiintari de la Administratia financiara ca datorez impozite ptr activitati comerciale. Sunt salariata si nu desfasor nicio activitate in afara serviciului. Am crezut ca e o confuzie. Am mai auzit si pe alte persoane ca au primit astfel de instiintari, fara sa stie de ce. Acum am primit instiintare de poprire prin care mi se aduce la cunostinta ca mi-au fost blocate conturile in banci si salariul, intrucat as datora suma de 269 lei- "venituri din profesiuni liberale si comerciale". Imi amintesc ca in urma cu 8 ani, am avut o autorizatie ca agent imobiliar, intrucat eram pe punctul de a fi disponibilizata de la unitatea la care lucram. Problemele la serviciu s-au rezolvat iar eu am renuntat la acea autorizatie. Nu am desfasurat nicio activitate, nu am avut documente ridicate, adica registru de incasari si plati sau chitantiere, am dat o declaratie la sfarsitul anului ca nu desfasor activitate si nu obtin venituri si am considerat ca totul s-a rezolvat. Banuiesc ca de aici mi se trag acele instiintari. Acum aud pe tot mai multe cunostinte ca primesc de la AF instiintari ptr. activitati pe care nu le mai desfasoara de ani de zile. Dar sa mi se faca poprire? Cum scap de minunea asta acum? Sunt mai tot timpul plecat din localitate si nici nu am timp sa merg sa vad despre ce e vorba.
Cel mai recent răspuns: Nelica , utilizator 15:16, 21 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Din pacate singura solutie este contestarea popririi prin actiune judecatoreasca, conform art. 399, al.(1), teza I, c.p.c., care prevede ca "impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare".
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Trebuie sa faceti neaparat opozitie la proprire(forma a exexutarii silite).
Contactati un avocat ori jurist care sa va asiste, reprezinte.
intrebarea mea este cum se poate obtine un titlu executoriu fara a exista probe. AF nu mi-a trimis niciodata vreo instiintare cu confirmare de primire. Nu am facut nicio declaratie de impunere in ultimii 8 ani, nu am contracte de colaborare. Nu am avut niciodata bani incasati din alte activitati in afara salariului. In ce baza se poate infiinta o astfel de poprire? De unde stie AF unde lucrez, ce conturi am in banci? Eu am doar credite, sa inteleg ca eu nu mai pot sa-mi platesc ratele la credite pana nu dau acesti bani la AF? MULTUMESC
Mergi sa vezi daca e facuta poprirea sau e doar o instiintare prin care ti se aduce la cunostinta ca urmeaza sa se faca poprire. Au mai fost cazuri.#-o
Da. Poprirea e facuta, am primit adresa la servici, posibil si la banci. Din pacate la AFP nu pot rezolva nimic, am fost trimisa din birou in birou si nu figurez cu niciun debit, doar in biroul executorilor de la admicistratia financiara mi se spune ca figurez cu debit din 2001. Cand am luat autorizatia de PFA am fost nevoita sa fac o declaratie estimativa. La sfarsitul anului am mers si am depus o declaratie ca nu desfasor activitate si nu am ridicat documente: chitantiere, registru de casa si ce mai era pe atunci. Pana in 2007 nu m-a mai deranjat nimeni. Am primit in 2007 o instiintare ca as datora o suma la AF, am crezut ca e o greseala. Apoi am mai primit inca o instiintare si am mers la AF. Nu figuram cu debite si am rugat sa nu mi se mai trimita instiintari. Acum ma trezesc cu poprire. Am facut o contestatie la DGFP, dar dupa cum m-au amenintat executorii, sunt sigura ca nu rezolv nimic. Va rog din suflet sa-mi spuneti: este posibil sa mi se ia impozite ptr. o activitate pe care nu am desfasurat-o doar ptr ca la momentul respectiv am depus o declaratie estimativa de venituri? Eu cred ca cei de la finante acum scormonesc prin dosare prafuite si arunca declaratiile celor care nu au desfasurat activitate si le calculeaza impozit dupa declaratiile estimative de acum 8 ani. La ce instanta se face contestatia la poprire in cazul DGFP? Eu stiu ca dupa 5 ani chiar si impozitele reale se prescriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help me.......executare silita Avalon9 Avalon9 Buna seara. Am o mare nelamurire si nu pot sa ii dau de capăt. In 2004 am infintat un pfa(af pe atunci) care a functionat pina in 2005.pe toată perioada ... (vezi toată discuția)
Administratia finantelor publice mi-a blocat conturile din banci bms bms Va salut. Am nevoie URGENT de un sfat. Administratia Financiara mi-a blocat toate conturile.Personal n-am primit nici o instiintare, dar cand m-am dus sa ma ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu mihaelasasu mihaelasasu Buna seara. As vrea sa stiu ce pot face daca am primit o poprire azi (titlu executoriu) de la Administratia financiara unde mi se spune ca am de efectuat o ... (vezi toată discuția)