avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... titlu executoriu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

titlu executoriu

Buna seara.
As vrea sa stiu ce pot face daca am primit o poprire azi (titlu executoriu) de la Administratia financiara unde mi se spune ca am de efectuat o plata a unei regularizari de impozit din 2004 .
Nu am avut cunostinta de acest rest de impozit . Mentionez ca eu sunt bugetar din 1996 si in anul 2003 am activat paralel si ca agent de asigurari .
Nu mi se pare normal sa platesc acum 841 lei cand atunci deduderea era de 15 lei
Cel mai recent răspuns: mihaelasasu , utilizator 21:23, 28 Aprilie 2010
Daca din 2004 nu ati primit nici o instiintare de plata sau somatie, ar trebui sa incercati o contestatie la executare. Sumele datorate bugetului se prescriu in termen de 5 ani de la scadenta acestora.
Da , ideea cu contestatia am avut-o si eu . Mai mult pt a-mi arata buna intentie am spus ca platesc cei cca 15 lei datorati . Doamna de la finante mi-a spus ca mi-a mai trimis instiintari pe parcursul perioadei insa eu nu am primit pana luni ( saptamana aceasta) cand am si sunat sa vad despre ce e vorba iar azi m-am trezit la unitate cu poprire .
Consider ca dovada dansilor pt mine e doar daca-mi arata o confirmare de primire . Altfel putea ei sa trimita ca nu stiu in posesia cui a ajuns.
A , si am uitat ceva . Stiu ca somatiile de plata de la finante si banci de regula nu se investesc ca catre instata cu formula executorie dar am citit cu ceva timp in urma ca trebuie totusi ca si acestea sa ajunga in instanta inainte de a fi puse in aplicare . Puteti sa ma ajutati cu baza legala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea amenzilor stedan stedan buna ziua . numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca? am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu dupa 13 ani? marynuksavu marynuksavu În data de 12.02.2013 am primit de la Direcţia Generală Finanţe Publice- Prahova, Administratia Finantelor Publice a Comunei Brazi doua decizii de ... (vezi toată discuția)
Somatie + titlu executoriu administratia finantelor publice sector tanta.c tanta.c Buna ziua, Am cumparat locuinta in anul 2004, am incheiat contract de vanzare-cumparare la notariat, tot ce trebuie. Din 2004 pana ieri totul a fost normal, ... (vezi toată discuția)