avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt tatal a doi minori de 4 si 7 ani si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt tatal a doi minori de 4 si 7 ani si locuiesc ...

Buna ziua.
Sunt tatal a doi minori de 4 si 7 ani si locuiesc impreuna cu mama acestora in aceeasi locuinta. In cei 7 ani de locuit efectiv am fost singurul care a lucrat si adus venit in casa. Apartamentul este cumprat de socrii si este inca pe numele lor. Din diverse neintelegeri si a infidelitatii sotiei voi solicita divortul in care voi arata probele necesare dovedirii celor mentionate.
Pentru a ajuta la cresterea copiilor voi achizitiona un apartament aproape de cel in care locuim si probabil in care va locui sotia in continuare.
Intrebarea ar fi cum se va realiza custodia copiilor si in ce masura va conta ca sotia nu are un venit. Mentionez ca in principiu imi doresc ca copii sa ramana in apropierea ambilor parinti dar nu doresc sa ii dau sotiei bani pentru cresterea acestora ci banii sa ii acord direct copiilor prin intretinerea acestora efectiva. Va multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:36, 12 Septembrie 2022
Va sfătuiesc sa contactați un avocat și sa discutați în detaliu toate aspectele.
Pe scurt, mentionez ca este posibil ca minorii sa locuiască la dvs și sa petreacă timp egal, în mod alternativ, atat cu mama cât și cu tatal iar în cazul acesta ambii părinți ar presta întreținere copiilor în natura.
Autoritatea parinteasca va fi una comuna.

Ceea ce va prima in decizia instantei va fi interesul copiilor. Daca veti reusi sa convingeti instanta ca e ok sa prestati in natura intretinerea se poate dispune acet lucru, desi asta impune sa existe o foarte buna comunicare intre parinti.

Din cauza acestor nuante atat de importante as recomanda sa luati legatura cu un avocat care sa va poata ajuta sa puneti corect problema ca sa puteti obtine ceea ce va doriti si considerati ca este spre binele minorilor,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie de intretinere anneanne anneanne Am divorta la notar de comun acord cu fostul sot. Avem 2 copii. Un baiat in varsat de 17 ani si o fata de 22 de ani. Desi am spus ca avem doi copii,notarul nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in caz divort amiabil la notar gheocont gheocont Divort la notar amiabil semnat Copil .de 11 ani a primit o donatie casa de la bunicii paterni. Tutori sunt trecuti ambii parinti Are dreptul in aceste ... (vezi toată discuția)