avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa conțină actul de cumpărare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa conțină actul de cumpărare a unui imobil pentru ...

Ce trebuie sa conțină actul de cumpărare a unui imobil pentru copilul meu (căsătorit) pentru a-i asigura dreptul exclusiv de proprietate ? Cumpărat de către părinți
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:12, 12 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă e cumpărat de către părinți este al părinților.
Dacă e cumpărat de copil, este bun comun cu nora/ginerele.

Dacă vreți ca imobilul sa fie doar al copilului cumparati-l dvs, după care i-l puteți dona copilului. Bunurile dobândite prin donație sunt bunuri proprii.
Sau copilul și sotul/soția sa, pot încheia înainte de cumpărare o convenție matrimoniala de separație de bunuri, urmând ca imobilul respectiv sa fie doar al soțului care a semnat contractul de vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii cu sotul. am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ... Mariamea Mariamea Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). ... (vezi toată discuția)