avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! De doi an de zile am achizitionat un pachet ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! De doi an de zile am achizitionat un pachet turistic ...

Buna ziua!
De doi an de zile am achizitionat un pachet turistic cu o agentie de turism in vederea efectuarii unei excursii de 6 zile in Israel. Din cauza pandemiei, calatoria s-a tot amanat, urmand ca data plecarii sa aibe loc pe 6 septembrie 2022. In acea zi, cand am ajuns la aeroport, chiar inainte de efectuarea formalitatilor de check-in, s-a anuntat ca toate zborurile BlueAir sunt anulate din cauza faptului ca statul roman a blocat conturile companiei (agentia a achizitionat biletele de avion catre si dinspre Israel cu compania BlueAir). Agentia de turism mi-a trimis pe email informatia primita de la BlueAir cu privire la anularea zborului, spunandu-mi ca este treaba mea sa ma ocup de acum de obtinerea vreunei compensatii financiare din partea companiei aeriene. De asemenea, agentia de turism a reprogramat excursia (insa eu, din cauza serviciului, nu mai pot merge) cerand inca o suma de bani in plus, pe langa cea achitata initial (probabil pentru acoperirea noilor bilete de avion). In aceste conditii am transmis agentiei de turism ca ma voi retrage din excursie, solicitand restituirea banilor. La randul ei, agentia mi-a transmis ca banii pierduti cu biletele de avion nu intra in obligatia ei iar cu restul de bani nu stie cat va dura restituirea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Este de datoria mea sau a agentiei sa solicite companiei aeriene compensatii pentru anularea zborului?
2. Exista vreun termen juridic legal pana la care agentia de turism ar fi obligata sa-mi restituie banii?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
maranos76, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile calatorului cu avionul sorinflorentin sorinflorentin Buna seara, Am o intrebare referitoare la un bilet de zbor deja achiatat. Din cauza conditiilor meteorologice respectiv ninsoare abundenta trenurile nu ... (vezi toată discuția)
Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare bilete avion agentie turism Emanuel.cohal Emanuel.cohal Inainte de pandemie am achizitionat prin intermediul unei agentii de turism bilete de avion la o companie aeriana. A venit pandemia si zborurile respective au ... (vezi toată discuția)