avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teren din jurul bloc ANL. Buna ziua! Ma confrunt cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teren din jurul bloc ANL. Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea ...

Teren din jurul bloc ANL.
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: in anul 2019 am vandut o bucata de teren din gradina casei, teren care avea "iesire" in zona de blocuri ANL, pastrandu-mi un drum lateral de iesire cu gandul de a putea dezvolta , ulterior, o alta constructie.
Am facut o solicitare scrisa catre Primaria orasului in care locuiesc pentru a-mi asigura o cale de acces inclusiv auto, in vederea construirii. Sunt doi ani de atunci, nu am primit raspuns nici azi. Din informatii, se feresc sa formulze un raspuns motivand faptul ca nu este terenul Primariei ci al Ministerului Dezvoltarii si ca ei nu au cum sa dea aprobare.Neoficial, deci.
De asemenea, cei din cadrul primariei, serviciul "spatii verzi" au venit si au plantat, din loc in loc la cca 2m distanta pui de Tuia,Unul dintre acesti viitori pomi blocandu-mi efectiv iesirea din curte.
Daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri, multumesc anticipat!
1) Cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine cale de acces(sau folosinta, nu stiu termenul exact) legal, din curtea mea cu piciorul sau masina?Ori daca se poate obtine.
2)Avea dreptul primaria/administratorul blocurilor ANL sa vina sa-mi lege poarta de iesire cu sarma?
3) daca oficial terenul respectiv este inregistrat ca "spatiu verde"(terenul care se invecineaza cu proprietatea noastra ) putem sa trecem cu piciorul sau masina? Nu exista nicaieri niciun anunt/interdictie.Unde am putea vedea daca trenul este trecut ca Spatiu verde(viitor loc de joaca pt copii, asa este motivata plantarea puilor de Tuia.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:38, 5 Octombrie 2022
Initial este necesar sa aflati statutul terenului ,cine raspunde legal de administrarea si utilizarea acestuia
Atat timp cat poarta este a dv ,cand face parte din imprejmuirea proprietatii dv,legal numai proprietarul terenului afferent unde aveti access putea sa solicite blocare caii de acces
Pentru stabilirea statutului terenului solicitati official detalii la primaria teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia zegetina zegetina Buna ziua. Am cumparat recent un ap + teren in fata blocului. Am platit atat apartamentul si terenul inainte de constructie, iar acum am vazut ca pe teren am ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de locatari EmanuelC EmanuelC Buna ziua! As dori sa va povestesc o mica-mare intamplare care a avut loc la o scara de bloc din Cta. Tot ce vreau sa stiu este daca am gresit cu ceva si ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere arigo arigo Buna ziua, Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)