avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am nevoie de un sfat, va rog. Am o relatie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am nevoie de un sfat, va rog. Am o relatie de concubinaj ...

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat, va rog. Am o relatie de concubinaj de 5 ani de zile din care a rezultat o fetita de 2 ani jumatate. Relatia nu mai functioneaza de mult timp si desi nu sunt dovezi concrete sunt indicii ca "partenera" este implicata intr-o alta relatie cu un barbat casatorit. Am discutat sa ne separam dar ea trage de timp pentru ca nu vrea sa se mute din apartamentul meu. Desi este imposibil mi-as dori ca fetita sa ramana la mine, dar sa plece ea. Sunt constient ca are legea de partea ei pentru ca este mama si poate sa spuna ca am dat copilul afara din casa sau ca am abandonat familia. Cum pot proceda sa o conving sa paraseasca locuinta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:45, 6 Octombrie 2022
Notificati-o prin avocat sau executor si apoi, cereti evacuarea ei in instanta.
Va trebui sa va judecati si pt copil, sa cereti sa exercitati autoritatea parinteasca in comun, locuinta copilului sa fie la dvs( ca sa nu ziceti ca nu ati incercat), pensie de intretinere sa plateasca patintele cu care nu locuieste copilul si program de vizita in caz ca minorul va locui cu mama.
Solicitati în instanta stabilirea domiciliului copilului la dvs motivat, printre altele, și de faptul ca fetita s-a născut și locuiește în prezent în casa dvs iar mama nu are o locuință proprie.
Când o sa vadă cererea, cu siguranță o sa plece imediat din locuinta dvs dar sigur o sa ia si copilul.
Este mai rapid decât un proces de evacuare și mai eficient decât o notificare.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situatia.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Depinde dacă mama ar avea unde sa locuiască cu copilul.
Depinde și de condiții.
Instantele nu mai sunt impresionate de relațiile extraconjugale.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Se poate considera caz de abandon? andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Din luna martie sunt in proces de divort din culpa exclusiva a sotului care are o legatura extraconjugala si urmatorul termen il am in ... (vezi toată discuția)