avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - copil minor

Buna ziua,
Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine este de peste 12 ani) si am o fetita de aceeasi varsta.Din pacate acesta casnicie nu prea mai merge si as vrea sa divortez, bunuri materiale nu avem de inpartit ci doar custodia copilului si asta e o mare problema.Eu provin din alt oras decat cel in care locuim acum,daca parasesc domiciliul conjugal am doua variante ori plec la mama astfel raman fara servici, ori raman si trebuie sa ma mut cu chirie(destul de costisitor pentru bugetul meu).
Cea mai arzatoare problema a mea este aceea de a-mi pastra fetita alaturi deorece sotul ma ameninta ca daca plec nu-mi va permite sa i-au copilul cu mine, mentionmez ca am un certificat medico-legal in urma unor agresiuni fizice din partea sotului si sunt intimidata si agresata psihic aproape zilnic.
Problema mea e cum sa procedez astefl incat sa nu-mi pierd copilul,e lumina ochilor mei si nu pot trai fara fetita,sotul meu cunoaste acest lucru tocmai de aceea ma santajeaza astfel.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 10:31, 11 August 2009
Casa in care locuiti acum este proprietatea sotului sau stati cu chirie?
Daca nu mai suportati comportamentul sotului....va mutati in alta parte, dar totodata depuneti si o plangere penala la parchet sau politie pentru loviri si alte violente la care anexati si certificatul medico-legal.
Si apoi intentati actiune de divort.
Oricum, instanta nu va incredinta minora unei persoane violente.
Sucees.
2007_rozi a scris:

Casa in care locuiti acum este proprietatea sotului sau stati cu chirie?
Daca nu mai suportati comportamentul sotului....va mutati in alta parte, dar totodata depuneti si o plangere penala la parchet sau politie pentru loviri si alte violente la care anexati si certificatul medico-legal.
Si apoi intentati actiune de divort.
Oricum, instanta nu va incredinta minora unei persoane violente.
Sucees.

Sunt intru totul de acord cu Rodica. Plangerea penala il va tine departe de dvs din punct de vedere al brutalitatilor. B-)
Casa in care locuim ( cu chirie ) este locuinta parintilor lui, mentionez ca intr-un ap.de 3 camere locuim 3 familii,noi, parintii lui si sora acestuia inpreuna cu familia ( 6 adulti si 2 copii minori )
Dar cum plec cu copilul din locuinta, legal pentru ca el ma amentita ca nu-mi permite sa parasesc domiciliul inpreuna cu fetita. Spune ca daca nu mai suport sa plec dar singara motivand ca copilul s-a nascut si a crescut acolo si acolo trebuie sa ramana !?
Motivatia lui este puerila si lipsita de discernamant. Faceti plangere penala impotriva lui , depuneti certificatul medico-legal prin care dovediti faptul ca sunteti agresata fizic , iar apoi deschideti actiunea de divort. Va puteti muta indata ce ati facut plangerea penala , mutarea fiind considerata o masura de siguranta a dvs si a copilului!
fara curaj in asemenea situatii nu se poate face efectiv nimic . Sunteti singura persoana care se poate ajuta ! Practic trebuie sa faceti acesti pasi ca sa scapati de acest individ care va este sot!B-)
Mentionez ca mi se aduc acuze ca as avea relatii extraconjugale, lucru pe care nu-l poate dovedi petru ca practic nu exista. Totodata mi se interzic relatii de prietenie cu anumite persoane tot pe acelasi principiu ca ar fi de factura prosta (curve,etc.....)

Alte discuții în legătură

Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)
Vatamare sindilaru sindilaru buna ziua, as avea si eu o intrebare urgenta:sunt casatorita si am un copil de 1 an si 3 luni....sotul meu m-a lovit de mai multe ori, dar in ultimul timp s-a ... (vezi toată discuția)