avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am inchiriat un spatiu comercial unde proprietarul mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am inchiriat un spatiu comercial unde proprietarul mai are langa ...

Am inchiriat un spatiu comercial unde proprietarul mai are langa alt spatiu mai mic si cantrala pe gaze este comuna ambilor chiriasi.in spatiul meu nu e nevoie sa incalzesc momentan,am un laborator cofetarie unde sunt multe frigidere si vitrine care emana caldura,am cuptorul care coace si da caldura,momentan este ok,nu stiu inca pe timpul iernii cat va consuma pt caldura si incalzit apa la robinet.contractul de furnizare este pe numele societatii mele.celalalt chirias doreste sa dam drumul caldurii pt ca la ei este rece,sunt contabili,stau pe loc,noi pregatim prajituri,mereu in agitatie,nu ne este frig,plus ca frigiderele noastre trebuie sa le tinem la o temperatura de 22 maxim 25 grade ca sa functioneze optim sa nu ridice consumul de curent .eu nu vad cum putem sa impacam aceasta situatie,mai ales ca nici nu cunosc vreo modalitate de calcul al consumului pt fiecare parte in vederea achitarii facturilor,cum fac?nu vreau sa ne certam dar nu gasesc solutia decat sa gaseasca ei alta sursa de incalzire,stie cineva cum as putea rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:48, 28 Octombrie 2022
Ce sa faca omul cu acel "contor /regulator de gaze pasant " ?!? Cum va fi individualizat consumul, daca exista o singura centrala de gaz ?!? :)

ynocentta a scris:

Discutati cu administratorii spatiului vecin daca accepta instalarea de contor /regulator de gaze pasant si atunci fiecare consum este individualizat

Este mai greu, nu o sa fie "la virgula" dar sunt sigur ca se pot face niste calcule cat mai reale de consum.

Si da, cel mai ok ar fi ca fiecare cu centrala lui, daca nu se inteleg la consum...

latka a scris:

Ce sa faca omul cu acel "contor /regulator de gaze pasant " ?!? Cum va fi individualizat consumul, daca exista o singura centrala de gaz ?!? :)

ynocentta a scris:

Discutati cu administratorii spatiului vecin daca accepta instalarea de contor /regulator de gaze pasant si atunci fiecare consum este individualizat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Ionut.ion
Da, apa calda se poate masura la fiecare, cu apometre pentru apa calda.Energia termica consumata pentru incalzire va fi impartita in raport cu cit a consumat fiecare.
Pentru consumul de energie termica as face o separatie de distributie pe tur la fiecare si as monta tot apometre de apa calda. Energia termica consumata pentru incalzire va fi impartita in raport de consumul aratat de acele apometre montate pe tur la fiecare sistem de calorifere.

Mai ramine de aflat cam cit se consuma, in mc/h de gaz pentru a produce X litri apa calda. Asta se poate determina prin incercari.

Din factura de energie termica se va scadea prima data partea estimata pentru producerea apei calde (avind consumul total de apa calda rezultat din suma consumurilor de apa calda pe fiecare) si se va obtine energie termica consumata pentru incalzire.

Un contor de apa calda DN15 cu debit maxim de 2,5 mc/h R160H e cam la pretul asta : [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Impartire cheltuieli gaz fanny fanny Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: care este calculul corect si cum se poate imparti factura de gaz avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)