avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bătrân internat în spital. Am o cunoștință care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bătrân internat în spital. Am o cunoștință care lucrează ...

Bătrân internat în spital.
Am o cunoștință care Lucrează în italia, respectivul Bătrân este internat de două săptămâni aproape 3 în spital,aparținători spun că doctorii ar fi zis că este internat de covid.
Aparținătorii încă nu au dat răspuns dacă îngrijitoarea mai poate sta în continuare sau nu, întrucât nu se știe când iese din spital.
Se poate face internare în azil nevoluntara?
Persoana care îngrijește de Bătrân nu are nici acte.
În cazul în care persoana care a ingrijit de Bătrân este pe liber și nu își încasează salariile, octombrie și noiembrie cui i se poate adresa?
Bătrânul e singur,fără copii respectiv nu are moștenitori, decât ca rude două verișoare după mamă.,acestea din urmă fiind rude.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:28, 7 Noiembrie 2022
Bună ziua,

Persoana care îngrijește de Bătrân nu are nici acte.

Ce acte nu are? Contract de muncă?
Pentru bani le poate spune aparținătorilor că îi reclamă la Inspectoratul teritorial de muncă dacă nu o plătesc. Din ce înțeleg eu că scrie pe acest site îi va recupera cu siguranță, nu au cum să scape de plată:
[ link extern ] /

Într-o traducere aproximativă:
Plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă
Un lucrător își poate raporta cazul de muncă ilegală și fără a apela la un avocat contactând Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a cere o conciliere. Trebuie doar să meargă la sediul autorității și ceară să completeze formularul de raportare a muncii ilegale.

Odată completat și semnat formularul, trebuie deschisă o procedură de inițiere a unei întâlniri între părți cu scopul de a permite angajatorului să regularizeze contractul de muncă, evitându-se astfel penalitățile pe care altfel le-ar putea prevedea biroul.

Plângerea este modalitatea de a ajunge la un acord între angajator și angajat. Procesul-verbal semnat între părți constituie titlu executoriu, în sensul că are valoarea unei sentințe definitive și neatacabile. In cazul in care angajatorul nu respecta angajamentul luat, salariatul poate actiona impotriva sa cu executare silita fara a fi nevoit mai intai sa initieze un proces.


Păcat că acceptă să lucreze fără contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz internare intr-un camin specializat snowflake59 snowflake59 Buna! Ce se poate face dpdv legal in cazul unei doamne batrane de 90 de ani care nu doreste sa mearga la azil? Fiul are 65 de ani cu pb de sanatate. Nu o poate ... (vezi toată discuția)
Batrana izolata si abuzata de ingrijitor SandraM SandraM Suspectez ca o batrana este izolata si victima a unor abuzuri. Context: o prietena de familie/ ruda indepartata - prietena inca din anii 1950 cu bunicii ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat la un ... Adrianavram81 Adrianavram81 Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat la un camin de batrani privat, de cate fica lui care nu are tutela asupra lui. Fica locuiste in Italia. ... (vezi toată discuția)