avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog, un angajat care doneaza sange, este obligat sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog, un angajat care doneaza sange, este obligat sa benefieze ...

Va rog, un angajat care doneaza sange, este obligat sa benefieze de ziua libera platita in ziua care a donat? dar in cazul angajatilor care lucreaza in ture 12/24 si doneaza sange intr-o zi libera ( pe grafic ), cum beneficiaza de ziua libera care ii revine conform legii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 28 Noiembrie 2022
Extras din lege.Nu se specifica daca se poate lua acea zi intr-o data ulterioara.Puteti dona intr-o zi cand sunteti in tura.
b) o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi; o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
Nu beneficiază de zi liberă.Nu se poate dona când ești la muncă în tura.Nu poți fi în doua locuri în același timp.Mergi să donezi în ziua ta libera asta e clar dar nu poți să beneficiezi.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2022
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ati scid ca nu se poate fina de cei care lucrează în ture?

În ziua de tura dacă donează este liber.
Doar dacă îți face altcineva tura ta.Pentru asta trebuie modificat programul de tură din timp,doar cu acordul colegului pus să lucreze ore suplimentare în locul tău.Teoretic se poate,practic e mai greu.Lucrul in ture e diferit de programul normal.Puteti sa încercați dacă vreți să obțineți simpatia colegilor și a șefilor. Dacă doriți cu adevărat să donati mergeți în zile libere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
mitabiciclista, utilizator
Prezentați textul de lege care sa sustina postarea dvs?
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru donarea de sange HRBP HRBP Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: In cadrul unei societati programul de lucru este in schimburi ( I, II si III) si ... (vezi toată discuția)
Drepturile donatorilor de sange Purcelus Purcelus Un donator regulat, se prezinta la Centrul de transfuzii in scopul de a dona sange. In urma analizelor este suspendat temporar pentru donare, deci nu doneaza ... (vezi toată discuția)
Plata zi la donare de sange maria_roman56 maria_roman56 Va rog sa imi spuneti daca angajatorul are obligatia sa si plateasca ziua libera acordata salariatului care doneaza sange. (vezi toată discuția)