avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara ! O întrebare am și eu . Dacă în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara ! O întrebare am și eu . Dacă în instanță am ...

Bună seara ! O întrebare am și eu . Dacă în instanță am fost deacord ca fosta soție sa îmi poarte numele de familie , iar acum ma-m răzgândit . Se mai poate face ceva în așa fel încât ca fosta soție sa își ia numele ei înapoi ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:49, 5 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU
Femeia isi poate schimba numele pe cale administrativa, dar doar daca vrea ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Nu mai aveți niciun drept de a decide în acest moment. Dacă ați fost de acord să păstreze numele si s-a consemnat printr-o hotărâre judecătorească, nu vă mai puteți răzgândi. Doar ea se poate răzgândi și poate reveni la numele anterior căsătoriei.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o șansă ,oricum presupun ca nu sunteți academician doctor inginer, scriitor,candidat la Nobel sau actor faimos încât sa va aducă prejudicii faptul ca va poarta numele fosta.Pt linistea dvs chiar dacă nu erați de acord existau șanse ca instanta sa I admită cererea ...
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți însă să vă schimbați dumneavoastră numele pe cale administrativă.

Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui de familie dupa divort elisah elisah La divortul prin notaiat sotul a fost de acord cu pastrarea numelui de famile de catre sotie. Mai este posibil sa se revina asupra acestei ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la doi ani dupa divort otilia321 otilia321 Buna seara! Dupa doi ani de la divort fratele meu vrea sa-i ceara in instanta fostei sotii sa renunte la numele de familie dobandit prin casatorie si sa revina ... (vezi toată discuția)
Nume familie viorelmirza viorelmirza Cum as putea proceda si cat m-ar costa sa-i retrag fostei sotii numele meu de familie? Cu toate ca in cererea de divort ea ceruse sa revina la fostul ei nume, ... (vezi toată discuția)