avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bolnav parkinson - conducator auto
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bolnav parkinson - conducator auto

Bolnav parkinson - conducator auto

Buna ziua,
Am un cunoscut, persoana in varsta de 73 de ani, bolnav de parkinson. In ultima vreme semnele bolii au devenit din ce in ce mai evidente iar omul le gestioneaza cu greu. "Problema" este ca respectivul este si conducator auto si conduce zilnic. Numai anul acesta a avut 6 accidente usoare ultimul acum cateva zile cand s-a infipt cu masina intr-un stalp.
"Dilema" mea este urmatoare: daca continua sa conduca exista riscul sa se accidenteze mai grav sau sa accidenteze pe altcineva, daca nu mai conduce s-ar putea ca lipsa de activitate sa-i agraveze boala...
Nu stiu cum sa procedez...
Ce sfat mi-ati da?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:33, 30 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Dupa cum stiti,parkinson este o boala degenerativa.Afectiunea are multe implicatii.Sistemul locomotor este primul afectat.Miscarile sunt mai lente si dezordonate.Nu se mai poate baza pe rapiditatea miscarilor in picioare pentru a fi apt de condus.Mai bine ar merge pe jos,sa faca miscare,sa antreneze muschii,decat sa sofeze.Memoria ii este afectata,uita lucruri importante sau mai putin importante.Poate uita ce manevre sa faca,de aici si accidentele pe care le-a provocat.Mama mea are parkinson cu tremor minim datorita medicatiei.Datorita faptului ca ii este afectat sistemul locomotor,medicii au sfatuit-o sa evite sofatul,mersul pe bicicleta,etc.etc.Dar au spus sa faca miscare,mersul pe jos ajuta la echilibrarea sistemului locomotor.Domnul in cauza ar trebui sa uite de sofat.De la o anumita varsta,chiar si sanatos sa fii,sofatul nu mai este ceva care se practica.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Alexandrarares, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul legal sa informati oficial politia rutiera teritoriala care va dispune verificari,inclusiv acordul medicului de specialitae
Aceasta afectiune se afla pe lista care interzice persoanei sa detina permis conducere vehicul
Medicul de familie care cunoaste starea de sanatate a pacientului (sigur il are inregistrat cu Parkinson pentru ca primeste medicamente compensate) are obligatia sa anunte politia ca persoana respectiva nu mai poate conduce in siguranta pe drumurile publice.
Puteti sa-i amintiti dvs. medicului de familie de obligatia legala pe care o are.
daca nu stie cine e medicul de familie, ce face ?
Pentru siguranta persoanei bolnave si a partenerilor de trafic este de preferat informarea oficiala a politiei rutiere locale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto varstnic cu boala parkinson. Anastasia gar Anastasia gar Permis auto varstnic cu boala Parkinson. Buna ziua, sunt data in judecata de bunicul fiului meu pentru stabilire program vizitare minor. Acest domn in varsta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt medic si un cunoscut de-al meu (nu pacient) de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic si un cunoscut de la meu (nu pacient) de 75 ani, beneficiar de certificat de handicap pentru boala Parkinson si dementa (fara drept ... (vezi toată discuția)
Bolile inapte pentru optinerea permisulu de conducere Crystyn Crystyn Buna Seara!!As dori si eu foarte mult sa aflu cu ce boli nu ai dreptul de a conduce.....as vrea lista de boli care sa cuprinda toate boliile care nu corespund ... (vezi toată discuția)